Νεφώσεις, βροχές στα Δυτικά και αυξομειώσεις στη θερμοκρασία

Οι ισχυρές βροχές σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας και οι ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ νοτιάδες στο Αιγαίο θα είναι τα κυριότερα στοιχεία του καιρού σήμερα, Μεγάλη Δευτέρα 6 Απριλίου.

Στη Θράκη και τη Μακεδονία προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, που κατά διαστήματα θα είναι δυνατές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και από το βράδυ και σε ημιορεινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 12 με 14 βαθμούς. Στην Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Στερεά θα σημειωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες. Από το απόγευμα αναμένεται ύφεση της κακοκαιρίας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 16 βαθμούς. Στην Πελοπόννησο προβλέπεται άστατος καιρός με σποραδικές βροχές και μικρής διάρκειας καταιγίδες, αλλά στα ανατολικά θα υπάρχουν και διαστήματα ηλιοφάνειας. Τα θερμόμετρα θα δείξουν μέχρι και 19 βαθμούς. Στα Κύθηρα θα πνέουν νοτιάδες 7 μποφόρ. Εξασθένηση από το μεσημέρι.

Στην Κρήτη προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, πολύ ισχυροί νότιοι άνεμοι και κατά τόπους λασποβροχές. Η θερμοκρασία στη βόρεια Κρήτη θα αγγίξει τους 23 βαθμούς. Στα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις και σποραδικές βροχές, που το βράδυ θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ενισχυμένοι στα 6 με 8 μποφόρ. Στις Σποράδες, τη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια προβλέπονται κατά διαστήματα συννεφιά και σποραδικές βροχές. Η θερμοκρασία λόγω των νοτιάδων θα φθάσει στους 18 με 20 βαθμούς.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται άστατος με βροχές μικρής διάρκειας και ενισχυμένους ανέμους. Τα θερμόμετρα στην Αθήνα και τον Πειραιά θα δείξουν από 13 έως 20 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες. Η θερμοκρασία θα φθάσει έως τους 16 βαθμούς Κελσίου, αλλά το απόγευμα θα σημειώσει απότομη πτώση.

Keywords
Τυχαία Θέματα