Νέο πραξικόπημα απετράπη στην Τουρκία! – Σε κλοιό η βάση του Ιντσιρλίκ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Πάνω από 7.000 αστυνομικοί με βαρέα οχήματα περικύκλωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ, η οποία πριν από την πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος χρησιμοποιείτο από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ. Ο αρμόδιος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ομέρ Τσελίκ αποκάλεσε την εν λόγω ενέργεια σαν για «έλεγχο ασφαλείας». Κάποια άλλη σχετική επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει από

την τουρκική κυβέρνηση.

Η τουρκική εφημερίδα Hurriyet ανέφερε ότι η αστυνομία στα Άδανα είχε ειδοποιηθεί για μια νέα απόπειρα πραξικοπήματος και γι’ αυτό οι δυνάμεις ασφαλείας έσπευσαν αμέσως αποκλείοντας την είσοδο της βάσης.

Χιλιάδες άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας οπλισμένοι με τουφέκια και τεθωρακισμένα οχήματα TOMA -τα οποία χρησιμοποιούνται από αντίστοιχα τουρκικά ΜΑΤ- καταγράφηκαν φωτογραφικά να κινούνται στην περιοχή από αυτόπτες μάρτυρες.

Σημειωτέον ότι σήμερα θα επισκεφθεί την Τουρκία ο αρχηγός του αμερικανικού Γενικού Επιτελείου, στρατηγός Τζόζεφ Ντάνφορντ, και ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει την επίσκεψή του από τη συγκεκριμένη βάση.

Yποστηρικτές του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με αναφορές, μετέβησαν και κύκλωσαν με τη σειρά τους τη βάση. Οι διαδηλώσεις στο σημείο, ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες δεν εμφανίζονται μαζικές ή τεταμένες, όσο οι πρόσφατες διαδηλώσεις στα Άδανα που απαιτούσαν να κλείσει η ΝΑΤΟική βάση.

Εν τω μεταξύ η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι έχει αποτάξει 1.389 στελέχη των ενόπλων δυνάμεων τα οποία θεωρείται ότι διατηρούσαν δεσμούς με τον αυτοεξόριστο ιεροκήρυκα, Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο η Άγκυρα κατηγορεί ως ενορχηστρωτή της απόπειρας πραξικοπήματος.

Το άρθρο Νέο πραξικόπημα απετράπη στην Τουρκία! – Σε κλοιό η βάση του Ιντσιρλίκ εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα