«Ντοπέ» η Δεβετζή στο Πεκίνο

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Θετικό σε απαγορευμένη ουσία βρέθηκε δείγμα της Πηγής Δεβετζή στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, στους οποίους η γνωστή αθλήτρια είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο, σύμφωνα με δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής».

Με βάση νέο κανονισμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, τα δείγματα των αθλητών από τις μεγάλες διοργανώσεις ψύχονται για οκτώ χρόνια και μετά επανελέγχονται με νέες τεχνολογίες.

Σύμφωνα

με ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ, η Πηγή Δεβετζή είχε βρεθεί θετική τον Νοέμβριο του 2007, και με βάση τις νέες αποκαλύψεις, το ίδιο συνέβη και στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου έναν χρόνο αργότερα, εξέλιξη που κατά πάσα πιθανότητα θα της στερήσει το χάλκινο μετάλλιο από εκείνους τους Αγώνες.

Η IAAF είχε τιμωρήσει την Ελληνίδα Ολυμπιονίκη τον Δεκέμβριο του 2010 με αποκλεισμό 2 ετών, διότι αρνήθηκε να συμμετάσχει σε αιφνίδιο έλεγχο ντόπινγκ τον Μάιο του 2009 στη Γιάλτα.

Μετά από αυτό το περιστατικό η Πηγή Δεβετζή αποχώρησε από την ενεργό δράση και ο ΣΕΓΑΣ πάγωσε την υπόθεση, η IAAF, όμως προχώρησε την έρευνα η οποία κατέληξε στην τιμωρία της αθλήτριας.

Επίσημη αντίδραση από την πλευρά της Δεβετζή δεν έχει υπάρξει προς το παρόν, όμως θεωρείται πιθανόν να ακολουθήσει την δικαστικό οδό.

Το άρθρο «Ντοπέ» η Δεβετζή στο Πεκίνο εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα