Ο SEEMO καταδικάζει την κράτηση του δημοσιογράφου Δ. Πόπωτα

Ο ‘Δημοσιογραφικός Οργανισμός Νοτιοανατολικής Ευρώπης’ [SEEMO], μέλος του ‘Διεθνούς Ινστιτούτου Τύπου’, καταδίκασε την κράτηση του δημοσιογράφου Δημήτρη Πόπωτα, της εφημερίδας ‘Πρώτο Θέμα’, αλλά και το χτύπημα που -όπως καταγγέλλεται- υπέστη στα χέρια από αστυνομικό.

Κατά την σχετική ανακοίνωση, στις 7 Αυγούστου ο κος Πόπωτας κάλυπτε την μεταφορά ενός κατηγορούμενου για βιασμό από αστυνομικό τμήμα στο οποίο κρατείτο στο δικαστικό μέγαρο της Σύρου.

Επεχείρησε να φωτογραφίσει τον κατηγορούμενο κατά την ώρα της

μεταφοράς του -από το ένα σημείο στο άλλο- όταν αστυνομικός -σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα- χτύπησε τον δημοσιογράφο στα χέρια.

Ο κος Πόπωτας επέδειξε τα δημοσιογραφικά του διαπιστευτήρια στις Αρχές, αλλά, αυτό δεν βοήθησε σε τίποτα.

Συνελήφθη -δίχως καμία εξήγηση- όπως δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες σε καταθέσεις που έκαναν στον ‘Δημοσιογραφικό Οργανισμό Νοτιοανατολικής Ευρώπης’ και τελικά, αφέθηκε ελεύθερος -περίπου- μία ώρα αργότερα.

Ως δημοσιογράφος -που καλύπτει δικαστικά και αστυνομιά θέματα- ο κος Πόκωτας έχει ειδική διαπίστευση για την εκτέλεση του επαγγέλματός του από το υπουργείο Εσωτερικών.

“Δεν επιτρέπεται δημοσιογράφοι να δέχονται χτυπήματα και να συλλαμβάνονται αυθαίρετα”, δήλωσε ο ‘Γενικός Γραμματέας’ του ‘Δημοσιογραφικού Οργανισμού Νοτιοανατολικής Ευρώπης’ κος Όλιβερ Βούκοβιτς, ο οποίος και προσέθεσε: «Ελπίζω ότι οι Αρχές θα διερευνήσουν το επεισόδιο και θα προσάγουν τον υπεύθυνο γι’ αυτό ενώπιον της δικαιοσύνης».

]]>
Keywords
Τυχαία Θέματα