Ο Αστέρας πήρε το «πράσινο φως»

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Το επενδυτικό σχέδιο του Αστέρα Βουλιαγμένης πήρε το «πράσινο φως» από το Περιφερειακό Συμβούλιο με την έγκριση της θετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος & Κλιματικής Αλλαγής της Περιφέρειας Αττικής επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του σχεδίου.

Ο στόχος της ανάπτυξης είναι η μετατροπή του συγκροτήματος του Αστέρα σε «ένα κέντρο τουρισμού και αναψυχής διεθνούς εμβέλειας και σημαντικής εθνικής σημασίας», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Νάσος Αναγνωστόπουλος στην εισήγηση του στην οποία περιέλαβε πολλές παρατηρήσεις

και επισημάνσεις για επιπλέον διευκρινήσεις και δεσμεύσεις προς τους επενδυτές.

Οι προϋποθέσεις

Ειδικότερα, αφού τονίζει τη αναγκαιότητα της αναβάθμισης των ήδη υπαρχόντων ξενοδοχειακων μονάδων, έτσι ώστε να «λειτουργούν προσφέροντας όσο το δυνατόν υψηλότερες υπηρεσίες, σεβόμενες το περιβάλλον και τις ιδιαιτερότητες της περιοχής» τονίζει ότι θα υπάρξει γενικότερος προβληματισμός κατά την εφαρμογή του σχεδίου. Ως τέτοιο σημείο προβληματισμού, ανέφερε την ερμηνεία των νέων θεσμοθετημένων ρυμοτομικών γραμμών σε σχέση με την έκδοση των αντίστοιχων αδειών δόμησης μεταξύ της έκτασης των ξενοδοχειακών μονάδων-καμπανών-κατοικιών και αυτής των παραπλήσιων μονάδων δεδομένου ότι ανήκουν σε ξεχωριστά και διακριτά οικοδομικά τετράγωνα με αποτέλεσμα να μην υπάρχει ενιαία έκταση υπολογισμού των δεδομένων.

Επίσης η οδός, που φτάνει έως τον Λαιμό Βουλιαγμένης, είναι χώρος κοινής χρήσης που έχει σχηματιστεί και βρίσκεται μέσα σε εγκεκριμένο σχέδιο πόλεως, που ενδεχομένως ανήκει στον οικείο δήμο.

Ακόμη ζητά να:

-Διασφαλιστεί η ζώνη παραλίας ως «κοινόχρηστος χώρος», χωρίς περιφράξεις, με κοινοχρήστους χώρους επικοινωνίας κλπ,

-Εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία και τον αιγιαλό μέσω κοινόχρηστου οδικού δικτύου ή πεζόδρομου.

-Διασφαλιστεί η προστασία, η συνέχιση των ανασκαφών των αρχαιολογικών χώρων αλλά και η πρόσβαση των πολιτών.

-Αφαιρεθούν οι προβλεπόμενοι πεζόδρομοι και οι λοιποί κοινόχρηστοι χώροι, οι τυχόν δασικές εκτάσεις καθώς και οι ιδιοκτησίες που ενδεχομένως ανήκουν στον οικείο δήμο.

Σε σχέση με τη διαχείριση των απορριμμάτων ο κ. Αναγνωστόπουλος τονίζει προς τους επενδυτές να μην αμελήσουν ώστε να υπάρξει συγκεκριμένος κανονισμός διαχείρισης: α) των υγρών απόβλητων με πρόβλεψη χώρου για την κατασκευή εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων. β) των απορριμμάτων και ολοκληρωμένου δικτυού συγκέντρωσης τους, με όρους ανακύκλωσης 100%, χωρίς να επιβαρύνονται οι ήδη επιβαρυμένοι χώροι της Αττικής γ) της ενέργειας με ανανεώσιμες μορφές της, χωρίς να επιβαρύνονται τα ήδη επιβαρυμένα δίκτυα της Αττικής.

Τέλος σε κάθε περίπτωση και λόγω του μεγέθους της επένδυσης, υπογραμμίζει ο κ. Αναγνωστόπουλος, «θα πρέπει ο φορέας υλοποίησης του έργου να καταθέσει πλήρη και αξιόπιστη οικονομοτεχνική μελέτη, που θα αποδεικνύει τη βιωσιμότητα της επένδυσης, έτσι ώστε να γίνει ο ανάλογος συντονισμός από τους υπόλοιπους φορείς, που θα συμβάλουν στην ολοκλήρωση του έργου».

Το άρθρο Ο Αστέρας πήρε το «πράσινο φως» εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα