Ο Δήμος Παλλήνης προωθεί την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων

Ο Δήμος Παλλήνης προωθεί την υιοθεσία των αδέσποτων ζώων που εντοπίζονται στις γειτονιές του Δήμου μας και καλεί όλους τους φιλόζωους συμπολίτες μας, που μπορούν και θέλουν, να γίνουν ανάδοχοι ενός τετράποδου συντρόφου. Τα ζώα δικαιούνται την φροντίδα μας και Δήμος Παλλήνης ανταποκρίνεται στο δικαίωμά τους αυτό.

Να σημειωθεί ότι, τα αδέσποτα σκυλάκια: περιθάλπονται, στειρώνονται, εμβολιάζονται και αποπαρασιτώνονται από εξειδικευμένο φορέα προστασίας ζώων, ο οποίος είναι συμβεβλημένος με το Δήμο Παλλήνης. Συνολικά από το 1/1/2012 και έως

31/12/2015, δέχθηκαν κτηνιατρική φροντίδα (εμβολιάσθηκαν και στειρώθηκαν), συνολικά 840 αδέσποτα ζώα (σκυλάκια).

Η διαδικασία υιοθεσίας ενός αδέσποτου σκύλου είναι εύκολη και γρήγορη. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί με μια υπεύθυνη δήλωση επικυρωμένη για το γνήσιο της υπογραφής να υιοθετήσει ένα αδέσποτο ζώο. Όσοι υποψήφιοι ανάδοχοι ενδιαφέρονται να δώσουν μια ευκαιρία ζωής υιοθετώντας ένα ζώο μπορούν να απευθύνονται στον συμβεβλημένο φορέα: Νοσοκομείο ζώων στο Πικέρμι, Λ. Μαραθώνος 21, Πικέρμι, είτε να τηλεφωνήσουν στο 210 6038023-4. Ο Δήμος Παλλήνης διατηρεί πάντα το δικαίωμα επικοινωνίας και ενημέρωσης για τις συνθήκες διαβίωσης του υιοθετημένου ζώου.

Σημείωση

Τα αδέσποτα ζώα που προωθούνται για υιοθεσία είναι απολύτως υγιή, μετά από διαπιστωμένη ιατρική εξέταση και αιματολογικές εξετάσεις. Τα αδέσποτα σκυλάκια που περισυλλέγονται, μετά την αποθεραπεία τους (στείρωση, εμβολιασμός, αποπαρασίτωση), εάν δεν υιοθετηθούν, επανατοποθετούνται στο χώρο από τον οποίο είχαν περισυλλεχθεί, πλην όσων είναι αποδεδειγμένα επικίνδυνα, πάσχουν από χρόνια και ανίατα νοσήματα ή είναι ανίκανα να αυτοσυντηρηθούν. Ο Δήμος Παλλήνης στοχεύει στην σταθεροποίηση, καταγραφή και η σταδιακή μείωση του αριθμού των αδέσποτων ζώων, μέσω της στείρωσης, σήμανσης, καταγραφής και υιοθεσίας τους κι αφετέρου η ευζωία τους, με την εξασφάλιση της κατά περίπτωση κτηνιατρικής φροντίδας σε όλα τα αδέσποτα ζώα της πόλης. Έτσι, τίθενται οι βάσεις μιας πιο πολιτισμένης αντιμετώπισης των «άστεγων» ζώων. Παράλληλα επιδιώκεται η ενημέρωση και η καλλιέργεια συνείδησης του υπεύθυνου ιδιοκτήτη συντροφιάς, ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο της εγκατάλειψης ζώων – γιατί «δείκτης πολιτισμού μιας πόλης είναι το πώς αντιμετωπίζει τις άλλες μορφές ζωής» – καθώς και η προώθηση της υιοθεσίας από ανθρώπους, που θα τους χαρίσουν τη ζεστασιά και την ασφάλεια μιας οικογένειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα