Ο «πόλεμος» του προψημένου ψωμιού

Ένα θέμα που απασχολεί εδώ και χρόνια αλλά για πολλούς και διάφορους λόγους οι ελληνικές κυβερνήσεις το μετέθεταν στις καλένδες, έρχεται να «ρυθμιστεί». Έτσι, την πλήρη απελευθέρωση στην αγορά προψημένου ψωμιού (bake-off) φέρνει διάταξη που περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, με τη σχετική ρύθμιση στο πολυνομοσχέδιο, επιτρέπεται η ίδρυση πρατηρίου άρτου σε ισόγειους ή άλλους χώρους που πληρούν τις διατάξεις του οικοδομικού κανονισμού.

Αν το πρατήριο άρτου δεν αποτελεί αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα, επιτρέπεται η ίδρυση του σε όλα τα καταστήματα

τροφίμων και ποτών πλην των κρεοπωλείων, των πτηνοπωλείων, των ιχθυοπωλείων, των περιπτέρων και των καταστημάτων ψιλικών.

Η εγκατάσταση της μονάδας bake-off (φούρνος προψημένου ψωμιού) μπορεί να αποτελεί είτε αυτοτελές και ανεξάρτητο κατάστημα είτε τμήμα μικτού καταστήματος τροφίμων ή υπεραγοράς τροφίμων, που διαχωρίζεται, στην περίπτωση αυτή, με κινητό ή σταθερό χώρισμα.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση θα προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις από τους αρτοποιούς καθώς δίνει τη δυνατότητα στα super market να πωλούν ψωμί, οδηγώντας τον κλάδο σε μαρασμό.

Keywords
Τυχαία Θέματα