Ο πρωθυπουργός του Ιράκ προαναγγέλλει τον αφανισμό του Ισλαμικού Κράτους

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ εξέφρασε σήμερα την πεποίθηση ότι θα χρειαστούν τρεις μήνες προκειμένου να κατατροπωθεί το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ). Κι αυτό γιατί βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η επιχείρηση ανακατάληψης της Μοσούλης, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης του Ιράκ η οποία αποτελεί προπύργιό του ΙΚ.

Ο Χάιντερ αλ Αμπάντι όταν ρωτήθηκε για τις δηλώσεις ενός αξιωματικού του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος προέβλεψε πως θα χρειαστούν

ως και δύο χρόνια για να εξαλειφθούν οι πυρήνες του ΙΚ στο Ιράκ και στη Συρία, απάντησε: «Οι Αμερικανοί ήσαν πολύ απαισιόδοξοι. Μίλαγαν για μια πολύ μακρά περίοδο, αλλά η μεγάλη επιτυχία των γενναίων και ηρωικών μαχητών μας τη μείωσε. Προβλέπω ότι στο Ιράκ θα χρειαστούμε τρεις μήνες».

Πάνω από δύο μήνες μετά την έναρξη της επιχείρησης οι ειδικές δυνάμεις έχουν ανακαταλάβει το ένα τέταρτο της Μοσούλης, αλλά αυτόν τον μήνα βρίσκονται σε φάση «ανεφοδιασμού» και ανασύνταξης.

Εκτός από τη Μοσούλη το ΙΚ ελέγχει ακόμη τις πόλεις Ταλ Αφάρ, Κάιμ, Χαουίτζα και περιοχές γύρω από αυτές. Η πτώση της Μοσούλης θα σημάνει ουσιαστικά την πτώση του ΙΚ.

Το άρθρο Ο πρωθυπουργός του Ιράκ προαναγγέλλει τον αφανισμό του Ισλαμικού Κράτους εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα