«Όχι» στο αίτημα Μπρέιβικ να σπουδάσει πολιτικές επιστήμες

Απορρίφθηκε η αίτηση του Νορβηγού «μακελάρη» Άντερς Μπρέιβικ να σπουδάσει σε πανεπιστήμιο εξ’ αποστάσεως από το κελί του και να ενταχθεί σε έναν κύκλο σπουδών στο πεδίο των πολιτικών επιστημών.

«Το συμπέρασμα είναι ότι δεν διαθέτει τα αναγκαία προσόντα για να ενταχθεί σε έναν κύκλο σπουδών πολιτικής επιστήμης», είπε ο Όλε Πέτερ Ότερσεν, πρύτανης του Πανεπιστημίου του Όσλο.

Υπενθυμίζεται, πως ο Μπράιβικ εκτίει αυτή τη στιγμή τη μέγιστη ποινή –21 χρόνια κάθειρξης με δυνατότητα να παραταθεί– επειδή στις 22 Ιουλίου 2011 σκότωσε 77 ανθρώπους πυροδοτώντας αρχικά μια βόμβα

κοντά στην έδρα της κυβέρνησης του Όσλο και στη συνέχεια ανοίγοντας πυρ εναντίον συγκέντρωσης της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος στο νησί Ούτεγια.

Η υποψηφιότητά του όμως, η οποία είχε προκαλέσει έντονο προβληματισμό σε μέλη του διδακτικού προσωπικού, δεν έγινε δεκτή.

Τα νορβηγικά πανεπιστήμια επιλέγουν τους υποψηφίους σπουδαστές τους με βάση τους βαθμούς στις εξετάσεις τους στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Το επίπεδο του αριθμού εισακτέων διαφέρει από έτος σε έτος.

Ο δράστης της μαζικής δολοφονίας «συγκεντρώνει μόρια για να μπορέσει να σπουδάσει στο πανεπιστήμιο. Έχει μελετήσει μαθηματικά αυτό το καλοκαίρι και βεβαίως θα μελετήσει και άλλη ύλη για να φθάσει στο απαιτούμενο επίπεδο», είπε η δικηγόρος του 34χρονου Μπρέιβικ.

Εξάλλου, ο Μπράιβικ έχει εκφράσει επανειλημμένα την πρόθεσή του να συνεχίσει τον ιδεολογικό αγώνα εναντίον μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα