Οι… αγανακτισμένοι του ΣΥΡΙΖΑ ξαναβγαίνουν στους δρόμους

Έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους πρώην συντρόφους τους θα πρέπει να είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τα νέα μέτρα, τα προαπαιτούμενα και την φοροκαταιγίδα σε μισθούς, συντάξεις και φροντιστήρια.

Ήδη, πρώην στελέχη από την Κουμουνδούρου, αλλά και η «Λαϊκή Ενότητα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη ετοιμάζουν ένα μεγάλο αντικυβερνητικό μέτωπο, που αντιτάσσεται στο μνημόνιο

και διαδηλώνει κατά των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ. Στην πορεία προς το Συνέδριο τα βήματα που πρέπει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μεγάλα και τα εμπόδια που πρέπει να ξεπεράσει από τους πρώην «συντρόφους» του πολλά. Αλλά δεν είναι μόνον αυτοί, αφού καραδοκούν στη γωνία και άλλα στελέχη, που ναι μεν αποχώρησαν, ωστόσο δεν εντάχθηκαν στη ΛΑΕ και αναζητούν τον δικό τους διακριτό δρόμο.

Ο στόχος της αντιστοίχισης του κόμματος με την εκλογική και την κοινωνική του βάση φαίνεται να μην είναι «στρωμένος με ροδοπέταλα», με δεδομένο ότι πολλά πρώην μέλη της Κουμουνδούρου, που προεκλογικά είχαν συγκροτήσει την «Δικτύωση της Ριζοσπαστικής Αριστεράς» ψάχνουν την επόμενη ημέρα, μέσω της συγκρότησης μιας πολιτικής κίνησης. Παράλληλα, την δική του αντεπίθεση οργανώνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, ετοιμάζοντας ένα αντιμνημονιακό μέτωπο, το οποίο θα «χτυπήσει» από το πεζοδρόμιο την κυβέρνηση τους επόμενους μήνες.

Παραμένοντας στα γραφεία της Κάνιγγος και με την Ζωή Κωνσταντοπούλου στο πλευρό τους, όπως τονίζουν κορυφαία μέλη της ΛΑΕ, οργανώνονται ήδη για την πρώτη πανελλαδική απεργία, που θα πραγματοποιηθεί στις 12 Νοεμβρίου. Μακριά από τα έδρανα της Βουλής πλέον, όλα τα κορυφαία στελέχη αναμένεται να βρεθούν στους δρόμους το επόμενο διάστημα για την αντιμετώπιση των σκληρότατων μέτρων, που φέρνει η κυβέρνηση «για την κοινωνική ασφάλιση, την επιβάρυνση του αγροτικού κόσμου και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, που όλο διευρύνονται.

Στις 7 και 8 Νοεμβρίου το κόμμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη θα πραγματοποιήσει στο ΣΕΦ την πρώτη Πανελλαδική του Συνδιάσκεψη, που θα είναι το σκαλοπάτι για την οργανωτική του ενδυνάμωση και την διεύρυνση του μετώπου ενόψει του Συνεδρίου που θα γίνει στις αρχές του 2016. Αυτή την περίοδο σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας οι τοπικές επιτροπές της ΛΑΕ συνεδριάζουν και ετοιμάζουν τα κείμενα του Συνεδρίου. Παράλληλα, διοργανώνουν τις επόμενες δράσεις τους. Βασικός στόχος είναι η απουσία από τη Βουλή να αντισταθμιστεί μέσα από την παρουσία του κόμματος στα κινήματα κατά του μνημονίου, ενώ μέσα στον επόμενο μήνα διοργανώνεται ανοιχτή συγκέντρωση στον Πειραιά με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και θέμα την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα