«Οι αποκαλύψεις Κάντα μην κουκουλωθούν αλά Siemens»

Πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ξεκινήσει συζήτηση αναφορικά με τις αποκαλύψεις του Αντ. Κάντα στη Βουλή παρουσία του υπουργού Άμυνας, αμέσως μετά τις γιορτές, προανήγγειλε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Δ. Παπαδημούλης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

«Το ζητούμενο για εμάς είναι να πιέσουμε έτσι ώστε οι αποκαλύψεις Κάντα να

μην ξεβραστούν στα ρηχά και κουκουλωθούν αλά Siemens, αλλά να υπάρξει ποινική εκκαθάριση της υπόθεσης. Το βασικό είναι να σπάσει η ‘μήτρα’ παραγωγής των σκανδάλων και των πάρτι με μίζες γιατί στον τρόπο με τον οποίο οργανώνονται και αποφασίζονται τα πράγματα στους εξοπλισμούς, τίποτα δεν έχει αλλάξει από την εποχή Κάντα», σχολίασε χαρακτηριστικά. «Είναι τρελό να έχεις μια υπερχρεωμένη χώρα και έναν λαό που υποφέρει και να ‘σφυρίζουν’ τα εκατομμύρια και τα δισεκατομμύρια πάνω από τα κεφάλια του», συμπλήρωσε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι τόσο ο Αντ. Κάντας, όσο και οι Μ. Λιάπης και Χ. Τομπούλογλου είναι «παιδιά ενός συστήματος που καταρρέει, αποπνέοντας μια μπόχα φθοράς και διαφθοράς». Συμπλήρωσε πάντως ότι οι δύο τελευταίοι «δεν πρέπει και δεν μπορούν να κρύψουν το πάρτι μίζας στους εξοπλισμούς, που προκύπτει από την ομολογία Κάντα».

Σχετικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης διεκδικεί «μία μεγάλη και καθαρή εκλογική νίκη για να απαλλάξουμε τη χώρα από την καταστροφική συνταγή του Μνημονίου, για να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο. Μας ενδιαφέρει όχι μόνο να γίνουμε κυβέρνηση για να αλλάξουμε τα πράγματα αλλά και να μείνουμε στην κυβέρνηση για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε βήμα-βήμα τις αλλαγές που περιμένει πολύς κόσμος», σχολίασε.

Υποστήριξε τέλος ότι αυτό δεν πρόκειται να είναι «ένας απλός περίπατος στην εξοχή» και εκτίμησε ότι όσο δυναμώνει το ρεύμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο θα δυναμώνουν και οι επιθέσεις εναντίον του.

Την Παρασκευή η απολογία του Δημήτρη Παπαχρήστου για τις μίζες

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή ζήτησε και έλαβε σήμερα (Τρίτη) το πρωί από τον ανακριτή διαφθοράς ο Δημήτρης Παπαχρήστος, αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) την περίοδο 2000.

«Είναι απόλυτα διατεθειμένος και αποφασισμένος να βοηθήσει στο μέτρο που δεν θα βλάπτει τον εαυτό του την ανάκριση, το μόνο άσχημο είναι ότι έχει φοβερά προβλήματα υγείας και δεν ξέρουμε αν θα αντέξει» σχολίασε ο συνήγορός του, Αλέκος Παπαντωνίου.

Ανοίγει ο δρόμος για αποκαλύψεις στα εξοπλιστικά

Τα στοιχεία που δόθηκαν στις ανακριτικές αρχές, μετά την απολογία Κάντα, επιτρέπουν, «χωρίς διακρίσεις», τη διαλεύκανση τηςυπόθεσης των εξοπλιστικών προγραμμάτων, σύμφωνα με ανακοίνωσή του δικηγόρου Ι. Μαντζουράνη, που εκπροσώπησε το πρώην στέλεχος του ΥΠΕΘΑ.

Στην ανακοίνωσή του, ο δικηγόρος επισημαίνει ότι, εφόσον υπάρχει βούληση για την αποκάλυψη της αλήθειας, πλέον όσοι θέλουν, μπορούν να φθάσουν στην άκρη του νήματος της διαπλοκής στο χώρο των εξοπλιστικών προμηθειών.
Η ανακοίνωση του κ. Ματζουράνη έχει ως εξής:

«Μετά τα όσα κατέθεσε απολογούμενος ο κ. Κάντας, υπάρχει πληθώρα στοιχείων, που επιτρέπουν και επιβάλουν στις εισαγγελικές και ανακριτικές αρχές να φθάσουν στην άκρη του νήματος της διαπλοκής στο χώρο των εξοπλιστικών προμηθειών των ενόπλων δυνάμεων, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι υπάρχει η απαραίτητη βούληση σε όλα τα όργανα του κράτους να συμβάλουν στην αποκάλυψη της αλήθειας, στην επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο και στον καταλογισμό ποινικών ευθυνών χωρίς διακρίσεις, επιλεκτική αξιοποίηση ανακριτικών πράξεων και αντιμετώπιση υποθέσεων και προσώπων με δύο μέτρα και δύο σταθμά.
Εν ολίγοις, όσοι θέλουν, τώρα -με αυστηρή προσήλωση στη νομιμότητα- μπορούν».
Να θυμίσουμε πως την Δευτέρα συνελήφθη ο 78χρονος εκπρόσωπος εταιρίας οπλικών συστημάτων Δημήτρης Παπαχρήστος, ένα από τα πρόσωπα που έχει κατονομάσει ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας στην απολογία του. Την Τρίτη, θα πάει στον εισαγγελέα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαχρήστος, ήταν αντιπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Krauss-Maffei Wegmann (KMW) και είχε κατονομαστεί από τον κ. Κάντα ότι του είχε δώσει μίζα 750 χιλιάδες ευρώ για την αγορά των αυτοκινούμενων πυροβόλων ΡΖΗ 2000.

Συλλήψεις δύο εμπλεκομένων με την υπόθεση των εξοπλιστικών

Εντάλματα σύλληψης σε βάρος προσώπων που κατονόμασε ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας, εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλης, το πρωί της Δευτέρας (30/12).
Συγκεκριμένα, ζητεί τη σύλληψη τουλάχιστον δυο εμπλεκομένων στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών που ομολόγησε ότι έλαβε για προμήθειες του ΥΠΕΘΑ, ο κ. Κάντας.

συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας ο εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας Wegmann Δημήτρης Παπαχρήστος, ενώ την ίδια στιγμή έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης για δύο ακόμη άτομα.

Ο Αντώνης Κάντας, δήλωσε στην απολογία του πως ο κ. Παπαχρήστος του έδωσε μίζα ύψους 750.000 ευρώ για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων PZH 2000 που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο 190.000.000 ευρώ, αναφέρει το newsit.

Keywords
Τυχαία Θέματα