Οι επιδιώξεις του ΥΠ.ΕΞ. για το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού

Την επιδίωξη του υπουργείου Εξωτερικών να στηρίζεται στο ΣΑΕ στην αυτό-οργάνωση, στην αυτοχρηματοδότηση και στην κάθετη εκπροσώπηση εξέφρασε ο ΥΦΥΠΕΞ Κ. Τσιάρας στη συνεδρίαση της Οργανωτικής Επιτροπής για το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού.

Ο Υφυπουργός σημείωσε πως κατά το Ελληνικό Σύνταγμα, το όργανο το οποίο έχει ως αποστολή την έκφραση όλων των δυνάμεων του απανταχού Ελληνισμού, είναι το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού και συνέχισε λέγοντας πως στο χρονικό

διάστημα από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα, το Σ.Α.Ε. δεν κατάφερε να εκπροσωπήσει το σύνολο του οικουμενικού - απόδημου ελληνισμού και δεν κατάφερε να είναι ο θεσμικός συνομιλητής με την ελληνική πολιτεία. Με το νέο σχέδιο νόμου, που παρουσιάστηκε και το οποίο συντάχθηκε από επιτροπή στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του Προεδρείου του Σ.Α.Ε. και υπηρεσιακοί παράγοντες με βαθειά και πολύχρονη γνώση του χώρου του απόδημου Ελληνισμού υπό την Προεδρία εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του κράτους, το Υπουργείο Εξωτερικών, όπως είπε ο Υφυπουργός, επιδιώκει την δημιουργία ενός Σ.Α.Ε. πιο αντιπροσωπευτικού και κατ’ επέκταση πιο δημιουργικού, που να έχει την δυνατότητα να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις του Οικουμενικού Ελληνισμού, δίνοντας κυρίως έμφαση στην νεολαία.

Keywords
Τυχαία Θέματα