«Όλα στην ώρα τους» απαντούν οι ΑΝΕΛ στο ΠΑΣΟΚ για την Εξεταστική για το Μνημόνιο

Με αφορμή τη χθεσινή ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για την προαναγγελθείσα σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα μνημόνια, η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη απάντησε, σχολιάζοντας: «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

«Ας μην ανησυχούν στο ΠΑΣΟΚ. Όλα

θα γίνουν στην ώρα τους από την κυβέρνηση. Βεβαίως και θα συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες για το πώς μπήκε η χώρα στα μνημόνια και για το πώς… επετεύχθη το ‘κούρεμα’ μέσω του PSI, με θύματα τα ασφαλιστικά ταμεία και χιλιάδες μικροομολογιούχους», αναφέρει η κα Χρυσοβελώνη και συμπληρώνει: «Όσο γι’ αυτό που πλήρωσε η χώρα εξαιτίας των μνημονίων το έζησε για πέντε ολόκληρα χρόνια στο πετσί του ο ελληνικός λαός και γι’ αυτό έστειλε στον ‘κάδο’ της Ιστορίας το ΠΑΣΟΚ και τη συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου».

Στη χθεσινή του ανακοίνωση, το ΠΑΣΟΚ απεύθυνε ερώτηση στην κυβέρνηση γιατί αργούν να προχωρήσουν στη σύσταση της Επιτροπής και ότι το ίδιο την αναμένει με χαρά, για να ασχοληθεί «με το πώς φθάσαμε στην κρίση που συνειδητοποιήσαμε το 2009, λόγω της πολιτικής της περιόδου 2004-9».

Σύμφωνα με το ΠΑΣΟΚ, η Εξεταστική Επιτροπή πρέπει να ασχοληθεί με:

- την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, σε αντιπαράθεση προς την τωρινή δραματική εξάρτηση των τραπεζών από το ELA με εβδομαδιαίο σταγονόμετρο και το ακόμη πιο δραματικό γεγονός ότι το EFSF / ESM αφαίρεσε ήδη από το ελληνικό ΤΧΣ 11 δις ευρώ.

- τη διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων φορέων της γενικής κυβέρνησης και τον τρόπο που τα συγκεντρώνει η σημερινή κυβέρνηση μέσα στη ταμειακή της απόγνωση».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι: «Αν ο κ. Τσίπρας θέλει να καθοδηγείται στα θέματα αυτά από τον κ. Καμμένο, το κακό δεν είναι μόνο της κεφαλής του. Δυστυχώς αυτό το πληρώνει και η χώρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα