Ολάντ: Τέλος στη λιτότητα αλλά και σεβασμός στις δεσμεύσεις

Συνεχίζοντας τις επαφές του με Ευρωπαίους ηγέτες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος υπερτόνισε την ανάγκη σεβασμού της ψήφου του ελληνικού λαού παράλληλα με την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχουν ήδη αναληφθεί.

«Η Ελλάδα ανήκει στην ευρωζώνη και θέλει να μείνει σε αυτή» είπε ο κ. Ολάντ στην κοινή συνέντευξη Τύπου

που παραχώρησε με τον κ. Τσίπρα, για να συνεχίσει λέγοντας: «Πρέπει να γίνει σεβαστή η ψήφος του ελληνικού λαού, που σημαίνει ότι η λιτότητα δεν είναι πλέον ανεκτή. Κοινός στόχος μας είναι η ανάπτυξη. Είναι καιρός να εξευρεθεί μια διαρκής λύση για την Ελλάδα. Υπάρχουν όμως δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί και πρέπει να γίνουν σεβαστές. Συνεπώς ο διάλογος πρέπει να υπάρξει, σαφώς πρέπει να ενισχυθεί, ο στόχος είναι να φτάσουμε σε κοινή συμφωνία».

Εξάλλου, ο Γάλλος πρόεδρος παρότρυνε τις «γαλλικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα» και πρότεινε στον κ. Τσίπρα να του παράσχει εφόσον το ζητήσει τεχνογνωσία, απαραίτητη για την εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

«Θέλουμε τη Γαλλία πρωταγωνιστή στην προσπάθεια για αλλαγή στην Ευρώπη» είπε από την πλευρά του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

«Πρέπει να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για αλλαγή πολιτικής και στροφή προς την ανάπτυξη. Χρειαζόμαστε μια νέα συμφωνία», τόνισε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι «καταθέσαμε μια πρόταση ρεαλιστική, που μπορεί να οδηγήσει σε ένα κοινώς αποδεκτό, βιώσιμο αποτέλεσμα. Έχουμε συγκεκριμένο σχέδιο διαπραγμάτευσης με τους εταίρους. Η Ελληνική Δημοκρατία δεν είναι απειλή για την Ευρώπη».

«Βρισκόμαστε σε μια Ευρώπη που ο οικονομικός παραλογισμός έχει παραχωρήσει τη θέση του στον ορθό λόγο», τόνισε και συμπλήρωσε: «Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες φορολογικής δικαιοσύνης και να τελειώνουμε με το πελατειακό κράτος». «Στην ΕΕ και την ευρωζώνη δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες και ενοικιαστές. Είμαστε όλοι συγκάτοικοι», επισήμανε επίσης ο κ. Τσίπρας. «Έχουμε βρει ανοικτά ώτα στις προτάσεις που καταθέσαμε», κατέληξε ο πρωθυπουργός της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα