Όλοι έπεσαν από τα σύννεφα... (άποψη)

του Στράτου Ιωακείμ (ioakim@attikipress.gr)

Καταιγιστικές είναι οι αποκαλύψεις των MME σχετικά με τη δράση της Χρυσής Αυγής. Τα δελτία των οκτώ έχουν γίνει σχεδόν μονοθεματικά με τις πληροφορίες για την οργάνωση που αφορούν τη δράση της και τους σκοπούς της. Για ακόμα μια φορά

χρειάστηκε αίμα προκειμένου να ανοίξουν στόματα και να μιλήσουν. Δεν ξέρω αν είναι πολύ αργά, αλλά είμαι σίγουρος πως χάθηκε πολύτιμος χρόνος, εσκεμμένα.

Η Χρυσή Αυγή δε δημιουργήθηκε σήμερα και ούτε ένα αποκλειστικό φαινόμενο της κρίσης που μαστίζει την ελληνική κοινωνία. Η δράση της εδώ και χρόνια είναι γνωστή τόσο στα κόμματα, όσο και στις Αρχές. Είναι σίγουρο πως χρησιμοποιήθηκε από το σύστημα γιατί εξυπηρετούσε τους σκοπούς του. Τώρα όμως, υπερέβη τα εσκαμμένα και αυτοί που την χρησιμοποιούσαν δηλώνουν αντιφασίστες, αλλά είναι υποκριτές.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε την προσπάθεια ωραιοποίησης των φασιστών μέσω στοχευμένων αναφορών στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ηλεκτρονικά και έντυπα. Η διείσδυση του φασισμού δεν είναι αποκλειστικότητα της εν λόγω οργάνωσης. Θα πρέπει οι ίδιοι να κοιτάξουμε γύρω μας και να δούμε αντίστοιχες συμπεριφορές και σε χώρους εκτός Χρυσής Αυγής. Πρέπει λοιπόν να σκύψουμε σοβαρά πάνω σε αυτό το θέμα και να το αντιμετωπίσουμε συνολικά.

Ειδικότερα, θα πρέπει να υπάρξει μια συντονισμένη προσπάθεια στα σώματα ασφαλείας όπου απαιτείται άμεσα ο εκδημοκρατισμός τους, καθώς έχουν παρεκκλίνει σε ανησυχητικό σημείο.

Όποιος λέει δεν ήξερα και σήμερα πέφτει από τα σύννεφα, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του.

Η λύση δεν θα είναι απλή, αλλά χρειάζεται να δοθεί με τον πλέον εμφατικό τρόπο. Η χώρα μας δεν θα ανεχθεί τον φασισμό και τους νεοναζί.

Keywords
Τυχαία Θέματα