Ολυμπιακός: Υπερηφάνεια και ντροπή

Κοντράστ συναισθημάτων για τους φίλους του Ολυμπιακού, που το Σάββατο 11 Μαΐου είδαν την ποδοσφαιρική ομάδα του συλλόγου να κατακτά το Κύπελλο Ελλάδας και την Κυριακή 12 Μαΐου, τη μπασκετική ομάδα, να σηκώνει την κούπα του Πρωταθλητή Ευρώπης, στο Λονδίνο.

Παρ’ ότι υπό άλλες συνθήκες θα μίλαγε κανείς για

ένα θριαμβευτικό Σαββατοκύριακο, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο.

Η ποδοσφαιρική ομάδα, ήταν το «μαύρο» πρόβατο της Ολυμπιακής οικογένειας καθώς η κατάκτηση του τροπαίου αμφισβητήθηκε έντονα, εξαιτίας της διαιτησίας του Γιάχου, που ευνόησε τους Πειραιώτες, κλείνοντας τα μάτια σε πέναλτι υπέρ του Αστέρα Τρίπολης που υπέπεσε ο Μανιάτης.

Η εμφάνιση του Ολυμπιακού σε συνδυασμό με την κάκιστη διαιτησία αποτέλεσε το κερασάκι στη τούρτα σε μια χρονιά αμφισβήτησης για το δημιούργημα του Βαγγέλη Μαρινάκη.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως η πλειοψηφία των «ερυθρόλευκων» οπαδών μετά τη λήξη του αγώνα στο ΟΑΚΑ, αποχώρησαν επιδεκτικά, με αποτέλεσμα η ομάδα να πανηγυρίσει τον τίτλο, σε σχεδόν άδειες κερκίδες.

Το σύνθημα που δονούσε το «Γ. Καραϊσκάκης» στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό: «Έκανες το Θρύλο Αεκάκι, Μαρινάκη, Μαρινάκη» μπορεί να μην επαναλήφθηκε, όμως ο ισχυρός άνδρας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, γνωρίζει καλά πως χρειάζονται ριζικές αλλαγές ώστε να ικανοποιηθεί το απαιτητικό κοινό της ομάδας αλλά και για να εδραιώσει την κυριαρχία καθώς μπορεί το «φάντασμα» του Σωκράτη Κόκκαλη, να τον «κυνηγά» για πάντα.

Στον αντίποδα, ο μεγάλος θρίαμβος ήρθε από το μπασκετικό Ολυμπιακό. Η μεγαλύτερη επιτυχία της ομάδας δεν είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας (άλλωστε το είχε καταφέρει και την περσινή χρονιά) αλλά η καθολική αποδοχή της επιτυχίας αυτής, από το σύνολο των φιλάθλων σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Σχεδόν οι πάντες, υποκλίθηκαν στους Πειραιώτες, που με συνέπεια και χωρίς μεγάλο μπάτζετ, κατάφεραν να δημιουργήσουν μια ομάδα πρότυπο. Ασφαλώς, την επιτυχία αυτή, καρπώνονται οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ, αδελφοί Αγγελόπουλοι, που εδώ και χρόνια δαπάνησαν αρκετά λεφτά αλλά είδαν το δημιούργημά τους να καρπώνεται δάφνες δόξας τα τελευταία δύο χρόνια και χωρίς να δαπανηθούν τα τρελά λεφτά των προηγούμενων ετών.

Στους μεγάλους κερδισμένους συγκαταλέγεται και ο προπονητής της ομάδας, Γιώργος Μπαρτζώκας που αμφισβητήθηκε στη διάρκεια της χρονιάς αλλά απέδειξε την αξία του, αν και πρωτάρης στο final-4.

Ο Μπαρτζώκας, πέτυχε αυτό που δεν μπόρεσαν οι Γιάννης Ιωαννίδης και Παναγιώτης Γιαννάκης σε τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκή διασυλλογικής διοργάνωσης: την κατάκτηση του τίτλου!

Μάλιστα, ο τεχνικός των «ερυθρολεύκων» έγραψε ιστορία, καθώς συνεχίζοντας την περσινή επιτυχία του Ίβκοβιτς, οδήγησε τον Ολυμπιακό σε διαδοχικούς τίτλους, κάτι που δεν έχει πετύχει καμία ελληνική ομάδα στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα