Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επιστολή: Ζητά εξηγήσεις

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επιστολή: Το υπέρμετρο κόστος όσον αφορά την υποχρεωτική συνεργασία τους με τους ιατρούς καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επιχειρηματίες τον ξενοδοχείων. Οι ξενοδόχοι είδαν σε πράξη τις δυσλειτουργίες της εφαρμογής των υγειονομικών πρωτοκόλλων στα καταλύματα και με επιστολή τους, μέσω της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, στο υπουργείο Τουρισμού αναφέρουν «Τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία». «Δεχόμαστε συνεχώς οχλήσεις από μέλη μας πως είτε δεν μπορούν να βρουν διαθέσιμο ιατρό ή η συγκεκριμένη υπηρεσία έχει μεγάλο κόστος. Τα μέλη μας έχουν

ως αντικείμενο δραστηριότητας να παρέχουν στους πελάτες τους υπηρεσίες διαμονής, εστίασης κλπ.

Είναι άλλο ζήτημα, λόγω COVID-19, να τηρούν τα μέλη μας κάποια συγκεκριμένα προληπτικά μέτρα, όπως ισχύει και για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις και άλλο να τους επιβάλλουμε βάρη που δεν τους αναλογούν. Δεν είναι έργο του ξενοδόχου και δεν πρέπει να είναι για πλείστους όσους λόγους, ο εντοπισμός, η εξέταση ή η περίθαλψη των ασθενών που πάσχουν από COVID -19. Αυτό είναι έργο των δημόσιων υπηρεσιών υγείας. Από τη στιγμή, λοιπόν, που κρίνετε πως απαιτείται, σε περιπτώσεις ξενοδοχείων ορισμένης δυναμικότητας και άνω, συνεργασία με ιδιώτη ιατρό, η επιλογή του ιατρού ή του παρόχου δευτεροβάθμιας φροντίδας υγείας θα πρέπει να γίνεται από σχετική λίστα που θα έχετε καταρτίσει και η σχετική δαπάνη θα πρέπει να βαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου σας και όχι το ξενοδοχείο», αναφέρεται στην επιστολή.

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων επιστολή: «Να επιτραπούν οι συνεδριακές εκδηλώσεις»

Όσον αφορά τις συνεδριακές εκδηλώσεις, οι ξενοδόχοι επισημαίνουν ότι θα πρέπει να διευκρινιστεί ρητά πως επιτρέπεται κανονικά η πραγματοποίηση συνεδριακών εκδηλώσεων εντός αιθουσών ξενοδοχείων. «Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πώς είναι δυνατόν να επιτρέπεται η πραγματοποίηση γάμων και λοιπών εκδηλώσεων, να λειτουργούν τα κέντρα διασκέδασης και να μην ορίζεται ρητά πως επιτρέπονται οι συνεδριακές εκδηλώσεις που λόγω αντικειμένου, μορφής και πελατών είναι σαφώς πιο ‘’ελεγχόμενες’’».

Αντίστοιχα και για τη λειτουργία εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών η ΠΟΞ εκτιμά ότι δεν έχει καμία λογική η απαγόρευση της λειτουργίας των εσωτερικών κολυμβητικών δεξαμενών των ξενοδοχείων, όταν οι αντίστοιχες εσωτερικές κολυμβητικές δεξαμενές άλλων επιχειρήσεων μπορούν να λειτουργούν κανονικά, όταν οι επιχειρήσεις ιαματικών λουτρών ξεκινούν και αυτές τη λειτουργία τους. «Όλοι γνωρίζουμε τις προβλέψεις και παρατηρούμε την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων στους άλλους τομείς της οικονομικής δραστηριότητας – και δεν αναφερόμαστε στα παράνομα καταλύματα και τη βραχυχρόνια μίσθωση γιατί εκεί δεν υπάρχουν κανόνες, ούτε διακρίνουμε πρόθεση να επιβληθούν. Το μόνο σχόλιο που θα περιοριστούμε να κάνουμε είναι πως τα ξενοδοχεία δεν είναι, ούτε και θα γίνουν νοσοκομεία».

Δείτε ακόμηΝέος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο κ. Μιχάλης Μασουράκης. Ποιος είναι;ΟΑΕΔ: Ποιοι εποχικοί δικαιούνται το έκτακτο επίδομα -Πώς υπολογίζεται, πότε θα το λάβουνΣυντάξεις Ιουλίου: Οι ημερομηνίες καταβολής για όλα τα ταμεία
Keywords
Τυχαία Θέματα