Πανελλήνια ρεκόρ από Τσάτουμα και Ζαπουνίδου

Μεγάλο άλμα πανελλήνιο ρεκόρ από τον Λούη Τσάτουμα, που «πέταξε» στα 8.23 μ. στην πρεμιέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, που διεξάγεται στο ΣΕΦ. και παράλληλα στα 3.000μ. βάδην η Δέσποινα Ζαπουνίδου πέτυχε επίσης πανελλήνιο ρεκόρ αφού κατέβασε εντυπωσιακά το χρόνο της (σ.σ. είχε 13:01.73 από το 2013), τερματίζοντας σε 12:35.13.

Το Σάββατο το απόγευμα ο Μεσσήνιος πρωταθλητής μας του μήκους, στην 4η του προσπάθεια προσγειώθηκε στα 8.23μ. καταρρίπτοντας το δικό του πανελλήνιο ρεκόρ

που είχε με 8.21μ.

Αυτή η επίδοση είναι η δεύτερη καλύτερη στον κόσμο εφέτος, πίσω από τα 8.30μ. του Ρώσου Αλεξάντερ Μενκόφ και είναι επιτέλους ώρα, ο μεγάλος πρωταθλητής μας να βγάλει μια ανάλογη κορυφαία επίδοση σε λίγο καιρό (7-9 Μαρτίου) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στο Σόποτ της Πολωνίας. Εκεί του λείπουν οι μεγάλες επιδόσεις, στους αγώνες που μπορεί και αξίζει να διεκδικήσει μεγάλες επιτυχίες και μετάλλια.

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για το Πανελλήνιο ρεκόρ, ιδιαίτερα μάλιστα αν σκεφτεί κανείς ότι είχα υποστεί θλάση πριν λίγο καιρό που με έφερε πίσω από πλευράς προπονήσεων. Στοχεύω να είμαι σε καλή κατάσταση στο παγκόσμιο και να διεκδικήσω μία διάκριση. Είμαι χαρούμενος γιατί είχα χρόνια να σημειώσω συνεχόμενα τόσο υψηλές επιδόσεις» τόνισε ο μεγάλος αυτός άλτης που είχε άλλη μία έγκυρη προσπάθεια στα 7.98μ.

Μεγάλη επίδοση και από τον Κώστα Φιλιππίδη στο επι κοντώ, που πήρε επίσης άνετα την πρώτη θέση περνώντας τα 5.77μ., ύψος που τον φέρνει στην 3η θέση στον κόσμο αυτή την στιγμή, πίσω από τον Γάλλο Ρενό Λαβιλενί, που έχει περάσει τα 6.08μ και τον Βρετανό Λιούκ Κάουτς (5.83μ.). Ο Φιλιππίδης λίγο έλειψε να σπάσει και το ρεκόρ του, «αγγίζοντας» δύο φορές τα 5.84μ.

«Ήταν ένας καλός αγώνας, όμως, σήμερα θα μπορούσα να είχα κάνει και πανελλήνιο ρεκόρ και να ικανοποιήσω και τους φιλάθλους που ήρθαν στο στάδιο. Οι δύο προσπάθειες στα 5,84 ήταν πολύ καλά. Συνεχίζουμε με τον αγώνα της Ουκρανίας κι έπειτα στην Γερμανία. Γενικώς είμαι ικανοποιημένος από την μέχρι τώρα πορεία μου. Εγώ και ο προπονητής μου κάνουμε μια πολύ καλή προσπάθεια», είπε ο Φιλιππίδης μετά τον αγώνα.

Το όριο για το παγκόσμιο πρωτάθλημα στο Σόποτ έπιασε η Μαρία Γάτου στα 60μ. Με χρόνο 7.29 δευτερόλεπτα που την έκανε ταυτόχρονα και την έκτη ταχύτερη Ελληνίδα όλων των εποχών.

Keywords
Τυχαία Θέματα