Πάνω από 550.000 πληρώνονται με 400 ευρώ!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Γιώργου Αυτιά

Τραγικό! Περισσότεροι από 550.000 εργαζόμενοι πληρώνονται με αποδοχές ακόμη και πιο κάτω από τον κατώτατο μισθό.

Επίσης, το 85% ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοι. Να δούμε τα πλήρη στοιχεία:

Περί τους 550.000 έχουν αποδοχές κάτω από τον κατώτατο μισθόΤο 85% ανέργων είναι μακροχρόνια άνεργοιΜόνο ένας εργάζεται σήμερα σε κάθε νοικοκυριόΚατά 32% μειώθηκε ο κατώτατος μισθός κάτω των 25 ετών και 22% για όλουςΠερί τις 230.000 επιχειρήσεις έκλεισαν Περί τις 80.000 θέσεις εργασίας χάθηκανΤο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ
κατέγραψε ένα εκατ. προσλήψεις και ταυτόχρονα ένα εκατ. απολύσεις με σημαντική αύξηση της ευέλικτης εργασίας.

Οι μικρομεσαίοι οδηγούνται σε άτυπες μορφές επιχειρηματικότητας, καθώς η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε στασιμότητα με πολύ υψηλά ποσοστά ανεργίας. Οι θεσμοί από τη μια μιλάνε για κοινωνικό κράτος, συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ευρωπαϊκό κεκτημένο και από την άλλη, όπως αυτοί εκπροσωπούνται, αρνούνται κάθε συζήτηση επί της ουσίας.

Στη συνάντηση των υπουργών με τους θεσμούς υπήρξε άρνηση και για τις δύο εξαγγελίες του πρωθυπουργού, δηλαδή και για το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ και για τον ακατάσχετο επιχειρηματικό λογαριασμό που είναι δύο μέτρα τα οποία η ΓΣΕΒΕΕ τα διεκδικεί εδώ και τέσσερα χρόνια, γιατί είναι μέτρα τα οποία ίσως βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να μην οδηγηθούν στο κλείσιμο αυτές που άντεξαν τα επτά χρόνια της κρίσης».

Ο κ. Κορκίδης τονίζει ότι «είναι αντίθετη στην απελευθέρωση των απολύσεων με νόμο υποστηρίζονται ότι χρειάζεται μεγαλύτερη εμπλοκή του Ανωτάτου Συμβουλίου Εργασίας» και τάσσεται «υπέρ της σταδιακής επαναφοράς του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, της επαναφοράς της επεκτασιμότητας των συμβάσεων ενώ εξέφρασε την αντίθεσή του στην υποχρεωτική διαιτησία. Το 2008 που ο κατώτατος μισθός ήταν 680 ευρώ, η ανεργία ήταν 8%, ενώ το 2013 που ο μισθός ήταν 586 η ανεργία είχε σκαρφαλώσει στο 27,5%».

Το άρθρο Πάνω από 550.000 πληρώνονται με 400 ευρώ! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα