Πανσέληνος της φράουλας 2020: Μαγικές εικόνες, πλήθος κόσμου “χάζεψε” το φεγγάρι

Πανσέληνος της φράουλας 2020: Ο ουρανός της Ελλάδας φωτίστηκε από την Πανσέληνο, την πρώτη του καλοκαιριού, η οποία συνοδεύτηκε από ένα ξεχωριστό φαινόμενο. Η πρώτη Πανσέληνος του καλοκαιριού συνοδεύτηκε από έκλειψη παρασκιάς, με το φεγγάρι να μπλέκεται στα δίχτυα της σκιάς της γης για μερικά λεπτά, πριν πάρει τη θέση του ψηλά στον ουρανό.  Η έκλειψη παρασκιάς είναι ένα φαινόμενο κατά το οποίο το φεγγάρι περνάει μέσα από την παρασκιά της Γης, δηλαδή το εξωτερικό τμήμα της σκιάς του πλανήτη

μας. Δεκάδες πολίτες από όλη την Ελλάδα φρόντισαν να έχουν την κατάλληλη θέα, προκειμένου να παρακολουθήσουν την Πανσέληνο και την ιδιαίτερη έκλειψη. Η Πανσέληνος έκανε την εμφάνισή της πλάι στο κτίριο της Βουλής, όπου τα πράγματα είχαν καταλαγιάσει, μετά την ένταση αστυνομίας και διαδηλωτών στην πλατεία Συντάγματος.

Είναι η τελευταία της άνοιξης, με την έννοια πως είναι η μόνη που βγήκε πριν το θερινό ηλιοστάσιο στις 20 Ιουνίου. Παρέες βρέθηκαν στα βραχάκια της Πειραϊκής και σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Πειραιά προκειμένου να απολαύσουν την Πανσέληνο. Το φαινόμενο που σε γενικές γραμμές επέτρεψε ο καιρός στη χώρα μας ήταν ορατό από το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης (και από την Ελλάδα), την Αφρική, την Ασία και την Αυστραλία. Η «Πανσέληνος της Φράουλας» ονομάζεται έτσι από τη σχετικά σύντομη περίοδο συγκομιδής του φρούτου στη βορειοανατολική Βόρεια Αμερική. Άλλες ονομασίες της είναι η «Πανσέληνος του Μέλιτος» αν και στην Ευρώπη αποκαλείται «Πανσέληνος του Ρόδου» από το χρώμα που παίρνει το φεγγάρι.

Η πανσέληνος από την παραλία Θεσσαλονίκης

Οι εικόνες από την Παραλία Θεσσαλονίκης με την Πανσέληνο να φωτίζει τη συμπρωτεύουσα ήταν το βράδυ της Παρασκευής απολαυστικές, παρά τα σποραδικά σύννεφα που θόλωναν κάπως το φαινόμενο της έκλειψης.

Πανσέληνος από την παραλία της Αρτέμιδας

Η Πανσέληνος δημιούργησε ένα απολαυστικό σκηνικό και στην παραλία της Αρτέμιδας. Η έκλειψη υπολογίστηκε πως θα ήταν διάρκειας συνολικά τριών ώρες και 18 λεπτών. Στην Αθήνα ξεκίνησε από τις 20:45, ενώ έφτασε στο μέγιστο στις 22:25 (όταν πάνω από το 50% του φεγγαριού θα βρεθεί εντός της παρασκιάς της Γης). Αυτή είναι η δεύτερη φετινή έκλειψη, καθώς είχε προηγηθεί στις 10 Ιανουαρίου, επίσης, μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης. Θα ακολουθήσουν εντός του 2020 μία δακτυλιοειδής έκλειψη Ηλίου στις 21 Ιουνίου, μία έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 5 Ιουλίου, μία τέταρτη έκλειψη παρασκιάς Σελήνης στις 30 Νοεμβρίου και, τέλος, μία ολική ηλιακή έκλειψη στις 14 Δεκεμβρίου.

Δείτε ακόμηΓιατί εμφανίζεται η ξηροδερμία και πώς… εξαφανίζεται;Βασικοί κανόνες της ελεύθερης σχέσης για να μην την πατήσειςΟι αντιπαθητικοί συνάδελφοι και πώς να τους αντιμετωπίσετε
Keywords
Τυχαία Θέματα