Παραμένει το βέτο της Κύπρου στην ενταξιακή διαδικασία της Τουρκίας

Το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια για το άνοιγμα των κεφαλαίων της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας, έρχεται σε άμεση αντίθεση με τα συμφέροντα ενός κράτους μέλους της Ε.Ε. και πιο συγκεκριμένα με την Κυπριακή Δημοκρατία, την ύπαρξη της οποίας δεν αναγνωρίζει η Τουρκία. Για το λόγο αυτό η Κύπρος έχει θέσει βέτο σε αυτή την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, βέτο για το οποίο δεν τίθεται αυτή τη στιγμή θέμα άρσης, όπως είπε ο πρόεδρος της Κύπρου

Νίκος Αναστασιάδης.

Για το θέμα ο κ. Αναστασιάδης θα έχει και συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τις δηλώσεις τις οποίες για άνοιγμα των κεφαλαίων 23 και 24, κλήθηκε να σχολιάσει:

«Θα έχω συνάντηση τις επόμενες των ημερών με την κυρία Μέρκελ και είμαι βέβαιος ότι κατά τη συνεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στη Μαδρίτη θα συζητήσουμε επ` αυτού. Αλλά να σας υπενθυμίσω ότι είχα εισηγηθεί από την εκλογή μου και στις προτάσεις που υπέβαλα στον κ. `Ερογλου τότε, ως μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης, το άνοιγμα των λιμένων της Τουρκίας, εν τη ουσία την αναγνώριση της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκειμένου να αρθούν τα εμπόδια που υπαγόρευαν την επιβολή του βέτο από κυπριακής πλευράς. Δεν νομίζω να τίθεται ανάλογο θέμα αυτή τη στιγμή».

Keywords
Τυχαία Θέματα