Παραμονή του “Σήφη” του κροκόδειλου στο Ρέθυμνο θέλουν οι κρητικοί

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Την παραμονή του «Σήφη» του κροκόδειλου στην Κρήτη θέλουν οι κρητικοί και μάλιστα σε σχετική ψηφοφορία που έγινε στο διαδίκτυο πάνω από το 60% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι θέλουν το ερπετό να μείνει στο Ρέθυμνο, όπως δήλωσε ο διευθυντής Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης,

Βαγγέλης Μαμαγκάκης.

Ο κ. Μαμαγκάκης, είπε ακόμα δεν έχει απολεστεί το ενδεχόμενο να μείνει εκεί ο «Σήφης», ενώ εκτίμησε ότι η αιχμαλωσία του δε θα είναι δύσκολη, καθώς τον παρακολουθούν μέρες και γνωρίζουν το… πρόγραμμα και τις συνήθειές του, προσθέτοντας ότι σήμερα θα γίνει σύσκεψη όλων των αρμόδιων φορέων για την τύχη του κροκόδειλου, στην οποία θα ληφθεί υπόψη και το γεγονός ότι πληθαίνουν οι φωνές των κρητικών που ζητούν να παραμείνει στο νησί.

Στο μεταξύ ερευνάται από τους αρμόδιους η πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος κροκόδειλος στο φράγμα των Ποταμών, ωστόσο οι κάμερες έχουν καταγράψει μέχρι στιγμής μόνο έναν… τον «Σήφη», η περίπτωση του οποίου έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον ευρωπαίων ερπετολόγων καθώς είναι η μοναδική στην Ευρώπη που ένα τέτοιο ζώο επιβιώνει σε ελεύθερο περιβάλλον.

Μάλιστα, ειδικοί από την Ευρώπη έχουν εκφράσει την επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τις έρευνες για τον κροκόδειλο, ο οποίος ενδεχομένως να βρίσκεται στο συγκεκριμένο μέρος ακόμα και δύο χρόνια.

Το άρθρο Παραμονή του “Σήφη” του κροκόδειλου στο Ρέθυμνο θέλουν οι κρητικοί εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. Τα γεγονότα τώρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα