Πλησιάζουν τους 900 οι νεκροί στο Νεπάλ – Κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα

Rescuers clear the debris at Durbar Sqaure after an earthquake in Kathmandu, Nepal, Saturday, April 25, 2015. A strong magnitude-7.9 earthquake shook Nepal’s capital and the densely populated Kathmandu Valley before noon Saturday, causing extensive damage with toppled

walls and collapsed buildings, officials said. (AP Photo/ Niranjan Shrestha)

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης έχει κηρυχθεί το Νεπάλ, μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,5 Ρίχτερ που έπληξε την χώρα, ενώ η κυβέρνηση ζητά από τη διεθνή κοινότητα να προσφέρει βοήθεια. Ήδη γίνεται λόγος για τουλάχιστον 876 νεκρούς, ενώ ο αριθμός τους ενδεχομένως να αυξηθεί αρκετά, καθώς δεν υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες. Επίσης θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός ότι γίνονται συνεχώς μετασεισμοί με τον μεγαλύτερο να ξεπερνά τα 6 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με την αστυνομία του Νεπάλ, τουλάχιστον 876 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ άλλα 1.700 έχουν τραυματιστεί. Μόνο στην κοιλάδα του Κατμαντού σκοτώθηκαν 467 άτομα, σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικών του Νεπάλ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο σεισμός προκάλεσε και χιονοστιβάδα στο Έβερεστ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 13 άτομα. Στις περιοχές που επηρεάστηκαν από τη δόνηση έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ενώ ο υπουργός Πληροφοριών του Νεπάλ Μινέντρα Ριτζάλ έκανε λόγο για «τεράστιες ζημιές» στο επίκεντρο.

«Χρειαζόμαστε στήριξη από αρκετές διεθνείς υπηρεσίες που έχουν τη γνώση και τον εξοπλισμό να διαχειριστούν το είδος της κατάστασης που αντιμετωπίζουμε τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Βοήθεια έσπευσαν να προσφέρουν αμέσως ο πρωθυπουργός της Ινδίας, που διέταξε την άμεση αποστολή βοήθειας και ιατρικών ομάδων στο Νεπάλ, καθώς και την εκκένωση των περιοχών από ινδούς τουρίστες αλλά και ο πρωθυπουργός του Πακιστάν Ναουάζ Σαρίφ.

Πηγή: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα