Ποιός έιναι ο δημοφιλέστερος broswer των χρηστών;

Οι εταιρείες Net Applications και StatCounter δίνουν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία χρήσης των browsers, βάσει των μετρήσεών τους. Ακολουθούν όμως διαφορετικές μεθόδους, με αποτέλεσμα να μη συμφωνούν στις ανακοινώσεις τους. Τα νούμερα μάλιστα έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Net Applications, ο Microsoft Internet Explorer

είναι ο δημοφιλέστερος desktop browser, με ποσοστό 54%, o Firefox έρχεται δεύτερος με 20% και ο Chrome τρίτος με 19%. Οι Safari και Opera, ακολουθούν με 5% και 2%.

Ως προς τις τάσεις, ΙΕ και Firefox χάνουν έδαφος από τον Chrome σταθερά την τελευταία διετία, με αποτέλεσμα ο Chrome να κατέχει πλέον μεγάλο ποσοστό στην αγορά.

Οι μελετητές από την άλλη της StatCounter δίνουν εντελώς διαφορετικά στοιχεία, με τον Chrome οριακά πρώτο με ποσοστό σχεδόν 33%, τον ΙΕ δεύτερο με 32% και τον Firefox στο 25%.

Η θεμελιώδης διαφορά των μετρήσεων βρίσκεται στο ότι η Net Applications μετράει μοναδικούς χρήστες και η StatCounter pageviews, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πρώτης Vince Vizzaccaro. Επίσης, πρόσθεσε, πως μεγάλη βαρύτητα στη διαμόρφωση του αποτελέσματος έχουν οι πολυπληθείς αγορές των ΗΠΑ και της Κίνας, όπου ο ΙΕ είναι με συντριπτική διαφορά δημοφιλέστερος. Όμως, τα μεγέθη είναι άνισα, καθώς πρόκειται ουσιαστικά για τις δύο χώρες με τους περισσότερους online υπολογιστές στον κόσμο αλλά και σε πληθυσμό υπερτερούν κατά πολύ των άλλων.

Τέλος, όσον αφορά στους mobile browsers, σύμφωνα με τη Net Applications, πρώτος είναι ο Safari με 66% και ακολουθούν οι Google Android με 19% και Opera Mini με 10%.

Πηγή: PCmag.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα