«Πολιτικά υποκινούμενη η διπλή δολοφονία»

Το γύρο του κόσμου έχει κάνει η είδηση της διπλης δολοφονικής επίθεσης σε βάρος των μελών της Χρυσής Αυγής, έξω από τα γραφεία του κόμματος στο Ν. Ηράκλειο, με τα διεθνή ξένα ενημέρωσης να αφιερώνουν εκτενή ρεπορτάζ στο θέμα.

Η New York Times αναφέρει ότι ένοπλοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα σκότωσαν δύο ανθρώπους

και τραυμάτισαν τρίτο, έξω από τα γραφεία του «νεοφασιστικού κόμματος» της Χρυσής Αυγής, σ' ένα βόρειο προάστιο της Αθήνας, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ η Χρυσή Αυγή κάνει λόγο για «πολιτικά υποκινούμενη επίθεση», όπως τονίζεται.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Wall Street Journal, η οποία επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι οι δολοφονίες πραγματοποιούνται την ώρα που η κυβέρνηση επιχειρεί να ασκήσει ποινική δίωξη σε βάρος του κόμματος ως εγκληματική οργάνωση, με τους δημοσιογράφους να αναφέρουν πως το γεγονός ότι οι πυροβολισμοί ρίχτηκαν έξω από τα τοπικά γραφεία του κόμματος της Χρυσής Αυγής, ίσως να σημαίνει ότι εχουμε να κάνουμε με μια πολιτικά υποκινούμενη δολοφονία.

Ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα γίνεται και απο τα γερμανικά μεσα ενημέρωσης.

Συγκεκριμένα, στην ηλεκτρονική του σελίδα το περιοδικό Focus έχει ρεπορτάζ με τίτλο «Τρόμος στην Αθήνα: Έλληνες πολιτικοί φοβούνται καταστάσεις εμφυλίου πολέμου», στο οποίο, μεταξύ άλλων, θέτει το ερώτημα: «Απειλείται η Ελλάδα από πολιτική αστάθεια;».

Στο δημοσίευμα περιγράφονται οι συνθήκες της δολοφονίας των δύο νεαρών και αναφέρεται ότι η ενδεχομένως τρομοκρατική επίθεση κλονίζει την πολιτική ζωή της χώρας.

Σημειώνεται πάντως ότι «καμία από τις πολυάριθμες τρομοκρατικές οργανώσεις της χώρας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη».

Τα περισσότερα γερμανικά μέσα ενημέρωσης αναπαράγουν στις ιστοσελίδες του τηλεγραφήματα του γερμανικού πρακτορείου ειδήσεων (dpa).

«Πυροβολισμοί μπροστά από τα γραφεία της Χ.Α.», «Μέλη ελληνικού νεοναζιστικού κόμματος δολοφονήθηκαν», είναι μερικοί από τους τίτλους των σχετικών δημοσιευμάτων.

Στα δημοσιεύματα καταγράφονται οι δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι «οι δολοφόνοι θα συλληφθούν και θα τιμωρηθούν» και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί σε όλους. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σε ανταποκρίσεις και ραδιοτηλεοπτικές αναφορές προβάλλονται και πληροφορίες- εκτιμήσεις ότι πρόκειται πιθανώς για ενέργεια της ακροαριστερής εγχώριας τρομοκρατίας, υπογραμμίζοντας ότι η αστυνομία δήλωσε ότι την έρευνα ανέλαβε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.


Keywords
Τυχαία Θέματα