ΠΟΠΕΚ: Απώλεια 25 δις ευρώ από την φοροδιαφυγή καυσίμων

Ανακοίνωση εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), σχολιάζοντας την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησής του για την λήψη μέτρων πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής και ειδικότερα όσον αφορά στα καύσιμα.

Η Κυβέρνηση με τις προγραμματικές δηλώσεις στη Βουλή των Ελλήνων διά του Πρωθυπουργού κ. Α.Τσίπρα,

δεσμεύτηκε για την λήψη μέτρων πάταξης της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής, μεγάλο μέρος των οποίων προέρχεται από την Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων, η οποία εκτιμάται κατά τον Πρωθυπουργό στο 1,5 δις ευρώ ετησίως», αναφέρει η ΠΟΠΕΚ.

Μάλιστα, συνεχίζεται από την Ομοσπονδία, πως «από την Παράνομη Διακίνηση Καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), τα τελευταία 20 χρόνια χάθηκαν από τα δημόσια έσοδα περί τα 20 – 25 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμάται με ανάλογες δηλώσεις του τ. Πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμου και από την έκθεση του Γ.Γ. Διαφάνειας κ. Γ. Σούρλα».

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), θα συνεργαστεί και θα στηρίξει κάθε ειλικρινή προσπάθεια της Κυβέρνησης για τον έλεγχο και την πάταξη της παράνομης διακίνησης καυσίμων, υπέρ των δημοσίων εσόδων, προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, των Ελλήνων φορολογουμένων και της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας», καταλήγει η Πανελλήνια Ομοσπονδία σε δήλωσή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα