Πως αντιδρά ο Δ. Ελληνικού-Αργ/λης στην απαξιωτική δήλωση του Στ. Σταυρίδη

Χυδαία επίθεση εξαπέλυσε ο Στέλιος Σταυρίδης, μέσω Νορβηγικής εφημερίδας, ενώ ήταν ακόμα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ. ενάντια στους έλληνες και ειδικά σε όσους αντιστέκονται στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου από την κυβέρνηση.
Ειδικότερα , σε ερώτηση για το ξεπούλημα του Ελληνικού, που προωθεί η κυβέρνηση μέσω του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Σ. Σταυρίδης είπε για αυτούς που αντιδρούν: «Κάνουν απλώς κήρυγμα. Λένε μόνο όχι, όχι, όχι! Άντε γ..» και χαρακτήρισε «ευλογία θεού» τις «ιδιωτικοποιήσεις».

Ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τις δηλώσεις του κ. Σταυρίδη

σημειώνοντας πως «το ΤΑΙΠΕΔ και η κυβέρνηση, που θεωρούν την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας προς όφελος των τοκογλύφων «ευλογία θεού» αποσιωπώντας το τεράστιο περιβαλλοντικό και κοινωνικό κόστος και την υποθήκευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της στο διηνεκές , κάνουν πως δεν ξέρουν ότι αυτοί που αντιδρούν στο ξεπούλημα του Ελληνικού δεν «λένε μόνο όχι», ούτε «κάνουν κήρυγμα». Προτείνουν τη μόνη πραγματικά αναπτυξιακή λύση, με άμεση ανταπόκριση στις κοινωνικές ανάγκες της πρωτεύουσας και στο στόχο της περιβαλλοντικά βιώσιμης ανάπτυξης:

Τη δημιουργία Μητροπολιτικού Πάρκου υψηλού πρασίνου με ήπιες χρήσεις πολιτισμού, αθλητισμού, έρευνας και κοινωνικών εξυπηρετήσεων.

Η πρόταση έχει συγκροτηθεί από το Εργαστήριο Αστικού Περιβάλλοντος ΕΜΠ και υποστηρίζεται από πολιτικά κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση, δεκάδες επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς, την τοπική κοινωνία κλπ και είναι πράγματι ευλογία θεού.

Το πάρκο μπορεί να γίνει με χαμηλό κόστος (για τα έργα πρασίνου είναι περίπου 100εκατ.€. που θα καταβληθούν τμηματικά σε βάθος αρκετών χρόνων). Πόροι για τη δημιουργία και τη συντήρηση του πάρκου μπορούν να αντληθούν από κοινοτικά κονδύλια, από την εκμετάλλευση της ολυμπιακής μαρίνας του Αγ.Κοσμά και της ολυμπιακής εγκατάστασης κανό-καγιάκ, από τη μετατροπή του Ανατολικού Αεροσταθμού σε εκθεσιακό και συνεδριακό κέντρο και από περιορισμένης έκτασης χρήσεις εστίασης και αναψυχής.

Το πάρκο θα είναι δημόσιο, ανοιχτό στους πολίτες και με ελεύθερη πρόσβαση στη θάλασσα, κάτι που αποτελεί βασικό ζητούμενο για την Αθήνα. Ο σχεδιασμός του διασφαλίζει την προστασία και την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων Αιξωνής, Ευωνύμου και Αλιμούντος και προβλέπει τη δημιουργία μουσείου.

Το έργο αυτό είναι εφικτό και άμεσα υλοποιήσιμο. Έχει πολύ χαμηλό οικονομικό ρίσκο και υψηλό κοινωνικό και περιβαλλοντικό όφελος. Δημιουργεί πραγματικές θέσεις εργασίας και βασίζεται σε ένα εναλλακτικό μοντέλο πραγματικής ανάπτυξης προς όφελος των πολιτών του λεκανοπεδίου».

Keywords
Τυχαία Θέματα