Πώς να χτενίσω τα μαλλιά μου: Ποιος είναι ο σωστός τρόπος

Πώς να χτενίσω τα μαλλιά μου: Τα μαλλιά σου πιθανώς σου παίρνουν αρκετή ώρα να τα φτιάξεις με αποτέλεσμα είτε να μην τα φτιάχνεις καθόλου για να προλάβεις τις άλλες υποχρεώσεις σου είτε να κάνεις κάτι πολύ απλό μόνο και μόνο να μην ενοχλούν στις δουλειές σου. Αν χρησιμοποιήσεις τα κόλπα και τις συμβουλές που ακολουθούν σίγουρα θα μπορέσεις να φτιάξεις τα μαλλιά σου γρήγορα και εύκολα.

1. Πολύ μακριά αλογοουρά

Ένας εύκολος αλλά και γρήγορος τρόπος που σίγουρα θα σου φτιάξει τα μαλλιά σε λιγότερο από 2 λεπτά, είναι η κοτσίδα! Υπάρχει, όμως, ένα μικρό μυστικό για να κάνεις την αλογοουρά σου

να φαίνεται πιο πλούσια. Αρχικά, άφησε τα μαλλιά σου κάτω. Αυτό το στυλ φαίνεται καλύτερο σε μεσαίου μήκους ή μακριά σπαστά μαλλιά. Αν δεν έχεις σπαστά μαλλιά, κάνε λίγες μπούκλες με ένα σίδερο για μπούκλες.

Πάρε δύο κοκαλάκια για τα μαλλιά (ένα κανονικό κι ένα μικρό). Μάζεψε τα μισά μαλλιά σου προς τα επάνω. Χρησιμοποίησε το κοκαλάκι κανονικού μεγέθους για να στηρίξεις τα μαλλιά σου στο κεφάλι σου.

2. Μάζεψε τα μισά μαλλιά

Για να φτιάξεις αυτό το όμορφο χτένισμα δε χρειάζεσαι και πολλά πράγματα. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι χαλαρές μπούκλες στα μαλλιά σου. Έπειτα, χτένισε τα μαλλιά σου προς τα πίσω. Πάρε τη μία πλευρά από τα μαλλιά σου και γύρισε την ελαφρά προς τα μέσα. Στήριξε την στο πίσω μέρος του κεφαλιού σου και κάνε ακριβώς το ίδιο και με την άλλη πλευρά. “Κρύψε” την τούφα αυτή κάτω από το πρώτο κομμάτι και στήριξε την εκεί. Φρόντισε μόνο τα μαλλιά σου να συγκρατούνται στο ίδιο περίπου σημείο.

3. Αλογοουρά με αντίστροφη Γαλλική πλεξούδα

Ξεχώρισε λίγα από τα μαλλιά σου στο επάνω μέρος του κεφαλιού σου και πιάσε τα προς τα πάνω με ένα κλαμεράκι. Τώρα πάρε ένα κομμάτι από τα μαλλιά σου κοντά στη χωρίστρα και φτιάξε μια πλεξούδα, περνώντας κάθε κομμάτι της πλεξούδας από το κάτω μέρος των υπόλοιπων κομματιών και όχι από πάνω, μέχρι να φτάσεις στο πίσω μέρος του κεφαλιού. Σταθεροποίησε την πλεξούδα με ένα ελαστικό κοκαλάκι. Μόλις τελειώσεις με τη μία πλευρά, κάνε το ίδιο ακριβώς και από την άλλη. Τώρα άφησε τα υπόλοιπα μαλλιά σου κάτω και πιάσε τα όλα μαζί σε μια κοτσίδα. Μόλις πιάσεις την αλογοουρά, μπορείς να αφαιρέσεις τα μικρά ελαστικά κοκαλάκια. Τέλος, πάρε μια τούφα από τα μαλλιά σου και γύρισε τη γύρω από το κοκαλάκι που συγκρατεί την αλογοουρά σου στηρίζοντας τη με τσιμπιδάκια.

Keywords
Τυχαία Θέματα