Πώς να καθαρίσω την οθόνη της τηλεόρασης: 4 πανεύκολα βήματα για να γίνει “λαμπίκο”

Η τηλεόραση πλέον δεν έχει μόνο χρηστική λειτουργία αλλά και διακοσμητική. Με την εξέλιξη της τεχνολογίας, οι τηλεοράσεις αποτελούν το κύριο “στολίδι” του σαλονιού που “μαγνητίζει” τα βλέμματα όλων. Γι αυτό είναι κρίμα να μην φαίνεται άψογη και πεντακάθαρη. Πολλοί βέβαια, αγνοούν ότι χρειάζεται πολλή προσοχή στον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καθαρίζουμε την οθόνη της τηλεόρασης, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρόκειται για μια ηλεκτρική συσκευή και μάλιστα αρκετα εύθραυστη. Λύσεις όμως υπάρχουν και παρακάτω θα δείτε 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να κάνετε την οθόνη “λαμπίκο”

με το σωστό τρόπο!

Αφήστε τη συσκευή να “κρυώσει”

Αν η τηλεόραση είναι σε λειτουργία, απενεργοποιήστε την και αποσυνδέστε απ’ την πρίζα για να μην κινδυνεύσει από ενδεχόμενο βραχυκύκλωμα. Σε σχέση με τις παλιές TVs των καθοδικών σωλήνων, τα σύγχρονα μοντέλα θερμαίνονται πολύ λιγότερο κατά τη διάρκεια λειτουργίας τους. Ακόμη κι έτσι, πάντως, δώστε χρόνο στη συσκευή για να κρυώσει, αφού έτσι θα μπορείτε ν’ αφαιρέσετε πολύ πιο εύκολα τους λεκέδες που συνήθως είναι σκόνη και δαχτυλιές.

Ξεκινήστε το καθάρισμα από το πλαίσιο και τα υπόλοιπα πλαστικά τμήματα

Ξεκινήστε τον καθαρισμό με τα πλαστικά μέρη, περνώντας τα μ’ ένα στεγνό, μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδια. Αν υπάρχει πιο «επίμονη» βρωμιά, τότε μουλιάστε το πανί σε μία λεκάνη όπου, εκτός από καθαρό νερό, μπορείτε να βάλετε και μία μικρή ποσότητα από ένα ήπιο απορρυπαντικό. Μετά, στύψτε καλά το πανί και περάστε με αυτό το πλαίσιο. Αφού γίνουν αυτά χρησιμοποιήστε ένα δεύτερο, στεγνό και μαλακό ύφασμα.

Προσοχή! Μην ψεκάσετε με υγρό κανένα σημείο της τηλεόρασης, διότι υπάρχει κίνδυνος έστω και κάποιες σταγόνες να φτάσουν στο εσωτερικό της και στα ηλεκτρονικά κυκλώματα που βρίσκονται εκεί, καταστρέφοντάς τα.

Η οθόνη

Ο καθαρισμός της οθόνης είναι η πιο “ευαίσθητη” διαδικασία, καθώς το πάνελ της καλύπτεται από ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση (anti-glare), κινδυνεύει όχι μόνο από πολλά χημικά, αλλά και γρατζουνιές. Ένα λάθος λοιπόν, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη βλάβη στο πάνελ, όπως την εμφάνιση «καμένων» pixels, το οποίο στη συνέχεια θα πρέπει να αλλαχθεί. Αυτό σημαίνει πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χρησιμοποιείται στο καθάρισμά της υγρό τζαμιών, ή κάποιο άλλο απ’ τα κοινά καθαριστικά, όπως επίσης και χαρτί κουζίνας, σφουγγαράκι, ή οποιοδήποτε άλλο υλικό που θα μπορούσε να «χαράξει» την οθόνη.

Η καλύτερη λύση είναι να προμηθευτείτε προϊόντα ειδικά για τη φροντίδα του πάνελ, όπως ένα πανί μικροϊνών κι ένα ειδικό καθαριστικό. Όσο «ευγενικά» είναι αυτά τα προϊόντα με την οθόνη σου, τόσο χρειάζεται να είναι και οι κινήσεις σου καθώς την καθαρίζεις. Έτσι, θα πρέπει να «περνάς» το πανί απαλά πάνω της, αφού αν εφαρμόσεις δύναμη, μπορεί και πάλι το αποτέλεσμα να είναι «καμένα» pixels.

Το καλώδιο

Το τελευταίο βήμα είναι ο καθαρισμός του καλωδίου τροφοδοσίας που είναι πολύ εύκολο να το αγνοήσουμε και να “μαζέψει” πολλά παραπάνω από απλή σκόνη. Για αυτό το σημείο πάρτε ένα πανί ελαφρώς νοτισμένο με νερό. Στη συνέχεια, θα μπορείτε να το συνδέσετε ξανά στην πρίζα του τοίχου, αφού, βέβαια, πρώτα βεβαιωθείτε πως έχει στεγνώσει.

Keywords
Τυχαία Θέματα