Πρεμιέρα σήμερα για το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου

Το 25ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 25 Νοεμβρίου, ημέρες κατά τις οποίες θα προβληθούν περισσότερες από 90 ταινίες από την Ευρώπη και τις άλλες ηπείρους, οι οποίες θα παρουσιαστούν στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος και τον κινηματογράφο Τιτάνια Cinemax.

Η επίσημη έναρξη του 25ου Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου θα γίνει στις 14 Νοεμβρίου στον κινηματογράφο «ΑΣΤΥ», με την πολυαναμενόμενη βρετανική ταινία «Άννα Kαρένινα» του Joe Wright, βασισμένη στο ομώνυμο αριστούργημα

του Λέον Τολστόι, και πρωταγωνιστές τους Keira Knightley, Jude Law, Aaron Taylor-Johnson, Kelly Macdonald και Olivia Williams.

Όπως κάθε χρόνο, στο Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ, πρόσφατες ευρωπαϊκές παραγωγές που δεν έχουν αγοραστεί από Έλληνα διανομέα θα διαγωνιστούν για το βραβείο του Πανοράματος. Ανάμεσα στις ταινίες του Διαγωνιστικού, το «La noche d' enfrente» του Raoul Ruiz, το επιβλητικό κύκνειο άσμα του μεγάλου σκηνοθέτη, το «Death of a Μan in the Balkans» του Miroslav Momcilovic, μία μαύρη κωμωδία για τη βαλκανική ιδιοσυγκρασία, και το «Either Way» του Hafsteinn Gunnar Sigurðsson, μια βραβευμένη κωμωδία στην αχανή φύση της Ισλανδίας των 80s (για το οποίο ήδη ετοιμάζεται το αμερικανικό remake). Φέτος θα συμμετάσχουν και δύο ελληνικές ταινίες, η «10η Μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου, σχετικά με τη ζωή ενός Αφγανού μετανάστη στην Ελλάδα της κρίσης, και «Η Χαρά και η Θλίψη του Σώματος» του Ανδρέα Πάντζη, μία ταινία για τα διλήμματα του παρελθόντος και τα ερωτήματα του μέλλοντος.

Ανάμεσα στις πρώτες προβολές που θα πραγματοποιηθούν στο αντίστοιχο τμήμα είναι η πρόσφατη, από το φεστιβάλ του Τορόντο, «Άννα Καρένινα» του Joe Wright (με την οποία θα γίνει και η έναρξη του φεστιβάλ στις 14 Νοεμβρίου), και οι ελληνικές ταινίες «11 Συναντήσεις με τον Πατέρα μου» του Νίκου Κορνήλιου, «Χαιρετίσματα στην Ευρώπη» του Νίκου Αλευρά, κ.ά.

Keywords
Τυχαία Θέματα