Προηγείται στην κούρσα των ευρωεκλογών ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραμένει πρώτος στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με το τρίτο κύμα αποτελεσμάτων της κυλιόμενης δημοσκόπησης της Pulse RC για topontiki.gr.

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, με τη Ν.Δ. να ακολουθεί με 21,5%. Οριακά αυξημένοι, κατά 0,5%, εμφανίζονται ακόμη η "Ελιά", το "Ποτάμι" και το Άλλο Κόμμα. Σταθεροί στα ποσοστά του πρώτου κύματος

αποτελεσμάτων παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο ΛΑΟΣ. Οριακά υποχωρούν κατά 0,5% η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ, το Λευκό / Αποχή, ενώ μειωμένοι κατά 1% είναι οι Αναποφάσιστοι / Δ.Α.

Με αναγωγή επί των εγκύρων, η Ν.Δ. μειώνει κατά μισή ποσοστιαία μονάδα τη διαφορά της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε σχέση με τα αποτελέσματα της 8ης Μαΐου. Ανοδική τάση κατά 0,5% εμφανίζουν η "Ελιά" και το "Ποτάμι". Σταθεροί παραμένουν το ΚΚΕ, οι ΑΝ.ΕΛΛ., η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οι Οικολόγοι Πράσινοι, οι Γέφυρες και ο ΛΑΟΣ. Μείωση κατά 0,5% καταγράφουν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και οι Αναποφάσιστοι, ενώ το Άλλο Κόμμα πέφτει κατά 1%.

Τέλος, στην παράσταση νίκης ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σταθερά πρώτος με 45%. Η Ν.Δ. μειώνει κατά 3% την απόστασή της από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης (στο 6% από 9%) "κλέβοντας" από τη μείωση των δεικτών Άλλο και Δεν Απαντώ.

Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό, καταγράφεται διαφορά οκτώ μονάδων μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός συγκεντρώνει 32% και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης 24%.

Η έρευνα της Pulse RC πραγματοποιήθηκε πανελλαδικά στο χρονικό διάστημα 7 έως Μαΐου. Διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.240 ατόμων.

Keywords
Τυχαία Θέματα