«Προσωρινά» έδωσαν τις προσωρινές συντάξεις- Τις παίρνουν πίσω!

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Δεν ξέρουν τι να κάνουν στο Μαξίμου για να βρουν χρήματα και να μην τινάξουν τα ελλείμματα το σύστημα στον αέρα. Στο στόχαστρο προς το παρόν, οι προσωρινές συντάξεις, που δίνονται με το νόμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου σε όσους έκαναν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016. Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η κυβέρνηση μετά από συμψηφισμό, θα πάρει πίσω ποσά έως και 272 ευρώ το μήνα μετά την έκδοση των οριστικών συντάξεων. Με το νόμο Κατρούγκαλου-Πετρόπουλου , όσοι

αιτούνται να συνταξιοδοτηθούν λόγω γήρατος δικαιούνται προσωρινή σύνταξη ίση με το 50% του μισθού του τελευταίου χρόνου.

Το ποσό της σύνταξης έχει πλαφόν τα 768 ευρώ, που σημαίνει πως μισθωτός με αποδοχές 1.536 και πάνω, θα πάρει προσωρινή σύνταξη 768 ευρώ που μειώνονται στα 722 μετά την εισφορά 6% για ασθένεια. Ενώ με αποδοχές 1.300 ευρώ θα πάρει προσωρινή 650 ευρώ μικτά και 611 μετά την εισφορά ασθένειας 6%.

Η οριστική σύνταξη όμως, δεν θα υπολογιστεί με το μέσο όρο των αποδοχών του τελευταίου δωδεκαμήνου , αλλά με το μέσο όρο των αποδοχών από τις προσωρινές συντάξεις από το 2002 μέχρι το έτος της οριστικής συνταξιοδότησης.

Όσοι παίρνουν σήμερα προσωρινή με το μισθό 12μήνου ή το ασφαλιστέο εισόδημα του τελευταίου έτους, αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, θα πάρουν οριστική με το μέσο όρο των αποδοχών των τελευταίων 15 ετών εν προκειμένω από το 2002 ως το 2016.

Το άρθρο «Προσωρινά» έδωσαν τις προσωρινές συντάξεις- Τις παίρνουν πίσω! εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα