Πρόστιμο για την Apple στην Ιταλία για την εγγύηση 1 έτους

Η Apple για μία ακόμη φορά δέχεται πρόστιμο από τις ιταλικές αρχές, λόγω της πολιτικής της να μην προσφέρει 2 χρόνια εγγύηση στις συσκευές της.

Τα ιταλικά δικαστήριο δεν δέχονται η εταιρεία να χρεώνει τους πελάτες της όταν αυτοί ζητούν να έχουν εγγύηση 2 ετών.

Η εταιρεία απειλείται με πολλά πρόστιμα αν δεν συμμορφωθεί με τον Ευρωπαϊκό κανονισμό

και δεν προσφέρει 2 χρόνια εγγύησης στους καταναλωτές, όπως ισχύει σε όλες τις χώρες που πωλούν προϊόντα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μέχρι σήμερα η εταιρεία έχει πληρώσει το ποσό των 900.000 ευρώ και ενδέχεται να πληρώσει άλλες 300.000 ευρώ, επειδή οι όροι της εγγύησης δεν είναι σαφείς.

Σύμφωνα με τον ιταλικό νόμο και τις ευρωπαϊκές οδηγίες οι καταναλωτές, που αγοράζουν ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά είδη στη χώρα, θα πρέπει να έχουν 2 χρόνια δωρεάν εγγύηση, το ίδιο για όσους δεν γνωρίζουν τι ισχύει και στην χώρα μας.

Η Apple μέχρι σήμερα προσφέρει 1 χρόνο εγγύηση, όμως δίνει τη δυνατότητα στους καταναλωτές της να αγοράσουν ένα πρόγραμμα Apple Care, με το οποίο επεκτείνουν την εγγύησή τους στα 2 χρόνια.

Το ιταλικό δικαστήριο είναι αντίθετο με την απόφαση της εταιρείας να προτρέπει τους καταναλωτές να αγοράσουν την πρόσθετη εγγύηση, χωρίς να τους εξηγούν, ότι η Apple είναι υποχρεωμένη να προσφέρει 2 χρόνια εγγύηση στα προϊόντα της από τη νομοθεσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα