Προβοκάτσια από τον τουρκικό Τύπο: «Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία» (pics)

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ο τουρκικός Τύπος τεντώνει… το σχοινί κάνοντας δημοσιεύματα όπου υποστηρίζουν ότι «βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία».

Από χτες (16/4), τα τουρκικά δημοσιεύματα «παίζουν» τις δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι στο νησί «Ανθρωποφάς» επιχείρησαν άνδρες της SAT –μονάδας που έδρασε και στα Ίμια το 1996- οι οποίοι και υπέστειλαν την ελληνική σημαία που τοποθέτησαν νεαροί.

Μάλιστα, δεν παραλείπουν ότι για τη συγκεκριμένη υπόθεση υπήρξε και έντονο παρασκήνιο ανάμεσα στην Άγκυρα και

την Αθήνα, τονίζοντας πως βατραχάνθρωποι του τουρκικού πολεμικού ναυτικού πήγαν μεσάνυχτα στη νησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» και κατέβασαν την σημαία.

Επίσης δημοσίευμα της εφημερίδα Hurriyet κάνει λόγο για ελληνική πρόκληση με την τοποθέτηση της σημαίας, αλλά και για την ενημέρωση που είχε η τουρκική ακτοφυλακή για την κίνηση των τριών νεαρών Ελλήνων, η οποία έγινε στη μνήμη του αδικοχαμένου πιλότου, Γιώργου Μπαλταδώρου.

Προσθέτει δε, ότι το Σάββατο οι τουρκικές αρχές επικοινώνησαν με τις ελληνικές με σκοπό να «απαιτήσουν» από την Αθήνα την υποστολή της σημαία, η οποία έμεινε στη θέση της με αποτέλεσμα «να αναλάβει δράση η ομάδα βατραχανθρώπων της SAT που την κατέβασαν και την πήραν μαζί τους».

Να σημειωθεί πως το περιστατικό αμφισβητείται έντονα από την ελληνική πλευρά που διαψεύδει το γεγονός.

Το άρθρο Προβοκάτσια από τον τουρκικό Τύπο: «Βατραχάνθρωποι κατέβασαν τη σημαία» (pics) εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα