Ψηφίστηκε επί της αρχής το ρυθμιστικό – Μπαίνει σε πορεία υλοποίησης το νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ψηφίστηκε επί της αρχής από τη Βουλή το νομοσχέδιο για το ρυθμιστικό σχέδιο Αθήνας και Θεσσαλονίκης, το οποίο, μεταξύ άλλων, ρυθμίζει και το θέμα του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα

Φιλαδέλφεια. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, αφού χαρακτήρισε «ακατανόητη τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ» μιλώντας για «εμπρός-πίσω χωρίς ωστόσο να έχει καταθέσει καμία πρόταση ή τροπολογία», ανέφερε ότι η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση γίνεται η αρχή για ένα μεγάλο πρόγραμμα αθλητικής, πολεοδομικής και πολιτιστικής ανάπτυξης στη Νέα Φιλαδέλφεια, με φορέα το αθλητικό Σωματείο της ΑΕΚ.

Πρόσθεσε ακόμα ότι δίνεται λύση στο πρόβλημα μιας ιστορικής ομάδας, με μεγάλη διαδρομή και συμβολή στον αθλητισμό, τον πολιτισμό και τη χώρα, αποκαθίσταται η ιστορική έδρα της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια, 90 χρόνια μετά την ίδρυσή της και 10 χρόνια μετά την κατεδάφιση του παλαιού γηπέδου και επαναπροσδιορίζονται με αντικειμενικά κριτήρια οι κανόνες και το πλαίσιο εντός του οποίου μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα μεγάλο έργο.

Ο κ. Μανιάτης ανέφερε ότι στοιχίζονται πλέον οι επιλογές του νόμου με τις αρχές της προστασίας του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής της Νέας Φιλαδέλφειας και ευρύτερα της Αθήνας και κατοχυρώνεται το πολεοδομικό κεκτημένο και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο της περιοχής.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ο Παναγιώτης Κουρουπλής μιλώντας για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ είπε ότι είναι «γκεμπελισμός» όταν λέγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε ένα μικρό γήπεδο, όταν μιλά για 27.000 θέσεων όταν άλλοι θέλουν των 33.000 θέσεων, ενώ από τους ΑΝΕΛ ο Τέρενς Κουίκ έκανε λόγο για αδυναμίες του νομοσχεδίου και έλλειμμα προβλέψεων σε σημαντικούς τομείς και επιφυλάχθηκε να μιλήσει στην σημερινή πρωινή συνεδρίαση για το θέμα του γηπέδου της ΑΕΚ.

Το άρθρο Ψηφίστηκε επί της αρχής το ρυθμιστικό – Μπαίνει σε πορεία υλοποίησης το νέο γήπεδο της ΑΕΚ εμφανίστηκε πρώτα στο Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση. - Τα γεγονότα τώρα|.

Keywords
Τυχαία Θέματα