Πύθωνες βίντεο: Κολυμπώντας προς την ελευθερία

Αξιωματούχοι της δασοπροστασίας στην ανατολική επαρχία Κόρντα της Ινδίας απελευθέρωσαν 27 ινδικούς νεοσσούς πύθωνες (Πέμπτη 1 Ιουλίου), αφού επωάστηκαν τεχνητά με επιτυχία και βγήκαν από τα αυγά τους. Οι αρχές δήλωσαν ότι συλλέχθηκαν 30 αυγά την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου, αφού εντοπίστηκε έγκυος πύθωνας από τις υπηρεσίες προστασίας της άγριας ζωής και από χωρικούς. 27 από αυτά τα αυγά εκκολάφθηκαν και τα νεαρά φίδια μήκους περίπου 60 εκατοστών απελευθερώθηκαν για να επιστρέψουν πίσω στο δάσος Τσάντακα. Ο μη δηλητηριώδης

ινδικός πύθωνας συναντάται ευρέως στην ινδική υποήπειρο και διαφέρει από τον βιρμανικό πύθωνα που είναι ενδημικό είδος στη Νοτιοανατολική Ασία. Μεγαλώνει μέχρι το μήκος των τριών μέτρων και δεν θεωρείται επικίνδυνος για τον άνθρωπο.

Λίγα λογια για τον πύθωνα

Πύθωνας είναι γένος ανιοβόλων φιδιών που ανήκουν στην οικογένεια των Πυθωνιδών και στην τάξη των Λεπιδωτών Ερπετών. Απαντώνται στην Αφρική και στην Ασία. Σήμερα αναγνωρίζονται επτά συνολικά είδη. Η κοινή του ονομασία είναι πύθωνας. Το μήκος του κυμαίνεται, ανάλογα με το είδος, από μερικά εκατοστά μέχρι και 10 μ. Το κύριο χαρακτηριστικό τους είναι ότι δεν έχουν αδένες με δηλητήριο και σκοτώνουν τη λεία τους σφίγγοντάς την με τις δυνατές σπείρες τους. Από τα επτά είδη επικίνδυνο για τον άνθρωπο είναι ο «πύθων ο δικτυωτός», ο οποίος ζει στις ζούγκλες της Μαλαισίας και της Μιανμάρ. Το βάρος αυτού του πύθωνα μπορεί να φθάσει τα 120 κιλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα