Ρέππας: Κυβερνητική σύμπραξη ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ

«Τάραξε τα νερά» στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ ο πρώην υπουργός του κόμματος Δημήτρης Ρέππας, προτείνοντας εκτός των άλλων σύμπραξη του Κινήματος με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο.

Ειδικότερα, ο κ. Ρέππας μιλώντας στην πρώτη ημέρα των εργασιών του διήμερου συμποσίου του ΙΣΤΑΜΕ για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του κινήματος κάλεσε τα μέλη του ΠΑΣΟΚ

να αναλάβουν πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα είναι κάτι πιο επιζήμιο από ό, τι ήταν η συμπόρευση με τη ΝΔ».

Σε κάθε περίπτωση, επισήμανε ότι «η ανασύνθεση της Κεντροαριστεράς δεν θα γίνει ερήμην της πολιτικής πραγματικότητας», ενώ διερωτήθηκε πώς μπορεί να επιτευχθεί η μεγάλη Κεντροαριστερά, όταν στο εγχείρημα δεν έχουν θέση δυνάμεις που αποτελούν μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που αυτοχαρακτηρίζονται κεντροαριστεροί».

Ο κ. Ρέππας είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ έχει μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ» για να προσθέσει: «Η σχέση μας, όμως, δεν είναι μονοσήμαντη. Προσυπογράφω όσα μπορεί κάποιος να υποστηρίξει για τα προβλήματα στο εσωτερικό του, καλώ όμως να σκεφτούμε ότι στην πολιτική μετράνε οι συσχετισμοί δυνάμεων».

Αναφερόμενος στην προγραμματική συμφωνία, χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ «υπερεπαρκή, ώστε το εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης να είναι η υπέρβαση που χρειάζεται η παράταξή μας» θέτοντας, ωστόσο, δύο «υποσημειώσεις». Αφενός, είπε ότι δεν πρέπει να αποπροσανατολίσει το τι συμφωνούν τα κόμματα και, αφετέρου, ότι «η δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ καθιστά εξίσου εφικτή τη δυνατότητα προγραμματικής συμφωνίας και με άλλες δυνάμεις».

«Πιστεύω το ΠΑΣΟΚ και την προοπτική του, γιατί ο λαός θα μας δείξει το δρόμο και στην κάλπη το κάθε κουτί πρέπει να έχει διαφορετικό χρώμα, γιατί μόνο τότε έχει αξία η διαδικασία επιλογής από τους πολίτες», ανέφερε ο κ. Ρέππας.

Η δήλωση του κ. Ρέππα για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με τα λεγόμενα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος προτίμησε να εξαπολύσει επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης πως «έχει ξανακυλήσει στη ρητορεία της μονομερούς καταγγελίας, γεγονός που δείχνει το απόλυτο στρατηγικό αδιέξοδο, την απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων, την έλλειψη ικανότητας σχεδιασμού για τη χώρα».

Πάντως, με ενδιαφέρον αναμένεται η αυριανή μέρα και κυρίως οι ομιλίες του Γ. Παπανδρέου και του Κ. Σημίτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα