Ρουμανία – Ουκρανία 3-0: Θρίαμβος για την ομάδα του Ιορντανέσκου στο Euro

Εντυπωσιακή εκκίνηση στο Euro 2024 από την Ρουμανία η οποία εκμεταλλεύτηκε όλα τα λάθη των Ουκρανών (στα δύο πρώτα γκολ φέρει τεράστια ευθύνη ο τερματοφύλακας της Ρεάλ Μαδρίτης, Λούνιν) και πανηγύρισε μια εμφατική και συνάμα πολύτιμη νίκη που τη βάζει σε θέση οδηγού στη μάχη της πρόκρισης στους 16 του Euro 2024.

Κι όλα αυτά συνέβησαν ενόσω μέχρι το 29′ (όταν και ήρθε το πρώτο χοντρό λάθος του Λούνιν) η Ουκρανία ήταν καλύτερη

αλλά ακίνδυνη επιθετικά. Στο 29′ όμως ο Λούνιν προσπάθησε να κάνει πάσα σε συμπαίκτη του, με τον Μαν να κλέβει και να βρίσκει τον Στάντσιου ο οποίος με άπιαστο πλασέ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στο δεξί παραθυράκι ανοίγοντας το σκορ.

Το 1-0 με τον Στάντσιου

Στην επιβλητική «Allianz Arena» του Μονάχου, οι Ρουμάνοι βγήκαν με ακόμα μεγαλύτερο κέφι στο δεύτερο ημίχρονο και με δύο γκολ μέσα σε πέντε λεπτά, «καθάρισαν» τους Ουκρανούς, που παρά τα δυνατά ονόματα στην ενδεκάδα, έδειχναν να τα έχουν χαμένα. Ο Μάριν στο 53′ με ισχυρό σουτ έξω από την περιοχή και ο Ντράγκους στο 57′ με προβολή σε κενή εστία διαμόρφωσαν το 3-0 σοκάροντας τους αντιπάλους τους.

To 2-0 από τον Μάριν

Mάλιστα οι Ρουμάνοι είχαν και δοκάρι στο 39′ με τον Στάντσιου, ενώ η καλύτερη στιγμή των Ουκρανών καταγράφηκε στο 90+1′, όταν η λόμπα του Γιάρεμτσουκ βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Νίτσα. Χιλιάδες Ρουμάνοι φίλαθλοι που έντυσαν στα κίτρινα το βαυαρικό γήπεδο έστησαν ένα τρελό πάρτι στις εξέδρες, καθώς η εμφάνιση της πρεμιέρας ξεπέρασε και τις πιο μεγάλες προσδοκίες τους.

Το 3-0 από τον Ντράγκους

Οι παίκτες της Ουκρανίας βγήκαν στο γήπεδο πριν από τη σέντρα με σημαίες της χώρας τους στους ώμους, καθώς η κατάσταση στην πατρίδα τους δεν έχει αλλάξει και ο πόλεμος με τη Ρωσία, ακόμα μαίνεται.

Ο διαιτητής, οι κίτρινες και οι συνθέσεις

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γκλεν Νίμπεργκ (Σουηδία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κονόπλια

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (Έντουαρντ Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μπάντσου, Μάριους Μάριν (75΄ Ρους), Μαν (62΄ Χάτζι), Ραζβάν Μάριν, Στάντσιου (87΄ Ρακοβίταν), Κόμαν (62΄ Μιχάιλα), Ντράγκους (75΄ Πούσκας).

ΟΥΚΡΑΝΙΑ (Σεργκέι Ρεμπρόφ): Λούνιν, Κονόπλια (72΄ Τίμτσουκ), Ζαμπάρνι, Ματβιγένκο, Ζιντσένκο, Στεπανένκο (62΄ Μπράζκο), Σαπαρένκο (62΄ Γιάρεμτσουκ), Τσιγκάνκοφ (62΄ Γιαρμολένκο), Σουντάκοφ (83΄ Μαλινόφσκι), Μούντρικ, Ντόβμπικ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ρουμανία – Ουκρανία 3-0, Θρίαμβος,roumania – oukrania 3-0, thriamvos