Σαμαράς: Μη ανεκτές ενέργειες όπως στις Σκουριές

Τη δέσμευσή του πως η ελληνική κυβέρνηση θα προστατεύσει τις ξένες επενδύσεις, έδωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με αφορμή τα γεγονότα που έγιναν στις Σκουριές Χαλκιδικής, σε δηλώσεις του στη Wall Street Journal.

«Αυτού του είδους η ενέργεια δεν μπορεί να γίνει ανεκτή. Η Ελλάδα είναι μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και με κάθε κόστος θα προστατεύσουμε τις ξένες επενδύσεις στη χώρα», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς

στο σχετικό δημοσίευμα.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η WSJ, η ελληνική κυβέρνηση θα εγκρίνει εντός των ημερών ένα σχέδιο χρυσορυχείων στη Βόρεια Ελλάδα, το οποίο υπόσχεται να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να προσελκύσει επενδύσεις. Όπως αναφέρεται, η κυβέρνηση έδωσε το «πράσινο φως» σε μια σχεδιασμένη επένδυση ύψους 230 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία Eldorado Gold Corp. σε χρυσορυχείο της Θράκης, με σκοπό στο να κατευνάσει τις ανησυχίες των Καναδών ανθρακωρύχων σχετικά με τη βίαια επίθεση που πραγματοποιήθηκε από «κουκουλοφόρους βάνδαλους» σε ένα από τα ορυχεία της εταιρείας το Σαββατοκύριακο.

«Αυτή είναι μια επένδυση την οποία θέλουμε πολύ και η όλη διαδικασία για την τελική έγκρισή της θα έχει ολοκληρωθεί εντός των επόμενων δέκα ημερών», ανέφερε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στο δημοσίευμα σημειώνεται επίσης ότι για να καθησυχάσει τα στελέχη της εταιρείας που επισκέφθηκαν την Αθήνα αυτή την εβδομάδα, η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύτηκε να αντιμετωπίσει τα θέματα ασφαλείας στο ορυχείο και την ίδια στιγμή να μειώσει τη γραφειοκρατική διαδικασία που έχει καθυστερήσει την έγκριση της σχεδιασμένης επένδυσης της Eldorado στη Θράκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα