Σαρκοζί σύζυγος: Το μήνυμα στήριξης μετά την καταδίκη του

Ποινή φυλάκισης τριών ετών, ήταν η ποινή που επέβαλε το δικαστηρίο στον πρώην πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί για τις κατηγορίες διαφθοράς και δωροδοκίας που αντιμετώπιζε. Λίγο μετά την απόφανση του δικαστηρίου, η πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, Κάρλα Μπρούνι, ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία, εκφράζοντας δημόσια την στήριξη της προς τον σύζυγό της. Συγκεκριμένα, το μοντέλο έγραψε «τι αδυσώπητος παραλογισμός αγάπη μου Νικολά

Σαρκοζί, η μάχη συνεχίζεται, η αλήθεια θα βγει στο φως», με hashtag δικαιοσύνη.

Ο 66χρονος Σαρκοζί, που είχε το τιμόνι της Γαλλίας από το 2007 μέχρι το 2012, καταδικάστηκε καθώς πρόσφερε μια θέση στο Πριγκιπάτο του Μονακό σε δικαστή με αντάλλαγμα πληροφορίες για την εις βάρος του έρευνα για τη χρηματοδότηση της προεκλογικής του καμπάνιας. «Μια δίκη, δεν αποτελεί προσωπική, δημόσια ή θεσμική βεντέτα» σημείωσε από την πλευρά του ο πρόεδρος της οικονομικής εισαγγελίας της Γαλλία, Ζαν Φρανσουά Μπονέρ. «Κανείς εδώ δεν αναζητά να εκδικηθεί έναν πρώην πρόεδρο της Γαλλίας. Ναι, κύριοι, κύριου Σαρκοζί, Ερζόγκ, Αζιμπέρ έχετε δικαίωμα σε μια δίκαιη δίκη.

Τι υποστηρίζει η εισαγγελία για τον Σαρκοζί

Οι εισαγγελείς λένε ότι ο Σαρκοζί κι ο Ερζόγκ προσπάθησαν να δωροδοκήσουν τον δικαστή Αζιμπέρτ για πληροφορίες αναφορικά με την έρευνα ως προς τους ισχυρισμούς ότι ο πρώην Πρόεδρος της Γαλλίας είχε λάβει παράνομη χρηματοδότηση από την κληρονόμο της L’ Oreal Λιλιάν Μπετανκούρ κατά την προεκλογική εκστρατεία του το 2007. Στηρίζουν δε τις κατηγορίες σε μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες μεταξύ του Χερτσόγκ και του Σαρκοζί, κατηγορώντας τον τελευταίο ότι «χρησιμοποίησε μυστικές τηλεφωνικές γραμμές» για να καλύψει τα ίχνη του.

Η εισαγγελέας Σελίνι Γκιγιέ είπε ότι επιβεβαιώθηκε «μετά βεβαιότητας» ότι ο δικαστής Αζιμπέρ παρέδωσε εμπιστευτικές πληροφορίες για την υπόθεση Μπεντανκούρ στον φίλο του, Χερτσόγκ. Μια συνομιλία απέδειξε ότι ο Σαρκοζί υποσχέθηκε να παρέμβει για να πάρει ο Αζιμπέρ τη θέση που εποφθαλμιούσε στο Μονακό, είπε.

Από την πλευρά της η δικηγόρος του Σαρκοζί, Ζακλίν Λαφόν χαρακτήρισε «κενές» τις κατηγορίες κι υποστήριξε ότι οι μαγνητοσκοπημένες συνομιλίες ήταν απλώς «συζητήσεις μεταξύ φίλων». Ο Αζιμπέρ, σύμβουλος στο ανώτερο εφετείο της Γαλλίας την εποχή εκείνη, δεν πήρε τελικά το πόστο στο Μονακό, πράγμα που επικαλέστηκε η υπεράσπιση ως απόδειξη ότι δεν υπήρξε διαφθορά.

Keywords
Τυχαία Θέματα