Σχέδιο αντιμετώπισης των ιστοσελίδων που έχουν μολυσμένο περιεχόμενο

Ο μεγαλύτερος φόβος των χρηστών του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο είναι η ασφάλεια, η ασφάλεια των συναλλαγών και η ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων κατα κύριο λόγο. Έχοντας ως στόχο την καλύτερη ασφάλεια στο διαδίκτυο, ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Trustworthy Internet Movement (TIM) επιβεβαίωσε τις προθέσεις του να δημοσιοποιεί από εδώ και στο εξής σε τακτική βάση μια λίστα με τις ακίνδυνες και τις επικίνδυνες ιστοσελίδες.

Με κριτήριο το εάν έχουν υιοθετήσει τα απαραίτητα μέτρα και χρησιμοποιούν λογισμικό ασφαλείας για την προστασία των επισκεπτών τους, οι ιστοσελίδες θα χωρίζονται

σε κατηγορίες, ώστε να γνωρίζει ο χρήστης ποια σελίδα πρόκειται να επισκευθεί. Ένα από αυτά τα μέτρα που πρέπει να υιοθετηθούν είναι και είναι το πρωτόκολλο SSL (Secure Sockets Layer), το οποίο, ωστόσο, ο ιδρυτής του TIM Philippe Courtot έκρινε ανεπαρκές: «Το SSL αποτελεί ένα από τα ουσιώδη στοιχεία του διαδικτύου. Αυτό το καθιστά αξιόπιστο, αλλά στην παρούσα φάση δεν είναι τόσο ασφαλές όσο νομίζετε».
Όμως για να θέσει σε εφαρμογή το σχέδιο του, ο TIM έχει προσέλαβε ειδικούς στο θέμα της ασφαλείας στο διαδίκτυο και φιλοδοξεί με την πρωτοβουλία του να κινητοποιήσει τις εταιρείες να μεριμνήσουν περισσότερο για να κάνουν το διαδίκτυο ένα πιο ασφαλές μέρος για τους χρήστες, γεγονός που ισχύει, καθώς καμία εταιρεία και ιστοσελίδα δεν θα ήθελε να βρίσκεται στη λίστα με τις επικίνδυνες ή αλλιώς μολυσμένες με κακόβουλο λογισμικό ιστοσελίδες.

Keywords
Τυχαία Θέματα