Σε δημόσια διαβούλευση από σήμερα το νομοσχέδιο για τις άδειες των τηλεοπτικών σταθμών

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται από σήμερα το σχέδιο νόμου του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Χ. Σπίρτζη, που αφορά στις τηλεοπτικές άδειες. Η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί σε διάστημα ενός μηνός, δηλαδή στις 24 Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο αναμένεται η εισαγωγή του στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου για συζήτηση και ψήφιση.

Με βάση τα όσα τονίζει η κυβέρνηση «με το νομοσχέδιο αυτό επέρχεται μετά από 25 χρόνια η νομιμότητα στους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι από το 1990 που ξεκίνησε η λειτουργία τους μέχρι και σήμερα λειτούργησαν

υπό το καθεστώς των λεγόμενων «προσωρινών αδειών»» και προστίθεται:

«Πρόκειται για ένα εκσυγχρονισμένο και πλήρες νομοθέτημα που ρυθμίζει όλα τα θέματα που αφορούν την ψηφιακή τηλεόραση, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο αντικείμενο αυτό και αξιοποιώντας οτιδήποτε θετικό προϋπήρξε σε προηγούμενα νομοθετικά κείμενα», αναφέρουν κυβερνητικές πηγές και επισημαίνουν ότι «ήδη από το 2007, υπήρχε νόμος που προέβλεπε τη διενέργεια διαγωνισμού, ο οποίος, εδώ και οχτώ χρόνια, αναβάλλεται με τροπολογίες, δημιουργώντας έτσι ένα ιδιότυπο καθεστώς ταυτόχρονης ομηρίας και ασυλίας των τηλεοπτικών σταθμών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα