Σε εξέλιξη η συνάντηση Σαπέν – Βαρουφάκη στο Παρίσι

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η συνάντηση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη με τον Γάλλο ομόλογό του Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι. Οι δύο υπουργοί αναμένεται να συζητήσουν τα κρίσιμα θέματα που αφορούν τη χώρα μας και την στάση που θα τηρήσει η Γαλλία καθώς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν στην κατεύθυνση του να υπάρξει μια κοινή προσπάθεια για τη λύση

του προβλήματος των χωρών που χρειάζονται στήριξη, χωρίς όμως την σκληρή πολιτική των μέτρων λιτότητας.

Μετά τη συνάντηση μεταξύ των δύο υπουργών θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη τύπου στις 19:30 ώρα Ελλάδας (18:30 ώρα Γαλλίας), όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών της Γαλλίας.

Η στάση βέβαια που θα τηρήσει η Γαλλία εξαρτάται και από τις δεσμεύσεις που πιθανόν απέσπασε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το βράδυ της Πέμπτης στο Στραβούργο, στη συνάντηση που έγινε παρουσία και του προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Μάριτν Σούλτς.

Πηγές αναφέρουν ότι Γαλλία και Γερμανία «έχουν συμφωνήσει ότι είναι σημαντικό να γίνουν σεβαστές οι επιλογές των Ελλήνων πολιτών και η Ελλάδα να τηρήσει τις δεσμεύσεις της» σχετικά με το χρέος.

«Υπάρχει μια ανάγκη διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων προκειμένου να κατανοήσουμε καλύτερα τις προθέσεις της ελληνικής κυβέρνησης» επεσήμανε πηγή που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, μετά το δείπνο του Στρασβούργου.

Keywords
Τυχαία Θέματα