Σε παραίτηση καλεί τον Ε. Μεϊμαράκη ο Ν. Νικολόπουλος

Να παραιτηθεί από τη θέση του προέδρου της Βουλής καλεί τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη με ανοιχτή επιστολή του ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος.

Αφορμή της επιστολής στάθηκε η εμπλοκή του ονόματος του Ευάγγελο Μεϊμαράκη στην υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος μέσω αγοραπωλησιών ακινήτων.

Ειδικότερα, η ανοιχτή επιστολή του Νίκου Νικολόπουλου

έχει ως εξής:

«Αγαπητέ κ. Πρόεδρε,

Με το θάρρος της πολύχρονης γνωριμίας και φιλίας μας και τους αναρίθμητους κοινούς πολιτικούς και παραταξιακούς αγώνες που μας ενώνουν, επίτρεψέ μου να σου εκφράσω κάποιες έντιμες και ειλικρινείς σκέψεις, όχι δια του (πάσης φύσεως) “ψιθύρου”, αλλά δημόσια και ανοικτά, όπως αισθάνομαι ότι ταιριάζει σε γεγονότα τόσο σημαντικά που μπορούν να πλήξουν καίρια την δημοκρατία μας, σε μια τόσο δύσκολη και πολυσύνθετη εποχή, όσο αυτή που ζούμε.

Σχεδόν εμβρόντητος πληροφορήθηκα και εγώ, όπως όλος ο λαός, την ανάμειξη του ονόματός σου σε μια υπόθεση “μαύρου” χρήματος, διαστάσεων μαμούθ, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα και τα καταμαρτυρόμενα. Και από την πρώτη στιγμή, δημοσίως και πάλι, τόνισα πως τα όσα καταγγέλλονται - ανεξάρτητα από το εάν ευσταθούν ή όχι - απειλούν να πλήξουν την θεσμική θέση που κατέχεις και κατά συνέπεια, το σύνολο του πολιτικού κόσμου της χώρας και την ίδια την βουλή. Γι’ αυτό και εμπιστευόμενος την αποδεδειγμένη ευθυκρισία σου, δήλωσα ότι η μόνη ευθεία “απάντηση” πρέπει να είναι η προσφυγή στη δικαιοσύνη, αλλά και η παραίτησή σου από το αξίωμα του προέδρου, ώστε να αποσυνδεθεί η δύσοσμη αυτή υπόθεση από τον θεσμό και να μπορέσεις να διεκδικήσεις την αθωότητά σου χωρίς κανένας να πιστεύει ότι θέλεις να οχυρωθείς πίσω από την υψηλή θέση που κατέχεις, με την ψήφο της βουλής.

Με ικανοποίηση πληροφορήθηκα χθες, την άμεση αντίδρασή σου και την επίσκεψη στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπου ζήτησες την ταχεία διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης. Ωστόσο, έκπληξη και απορία μου προκάλεσε η απόφασή σου να «αναστείλεις» την ιδιότητά σου, ζητώντας από τους αντιπροέδρους της βουλής να σε αναπληρώσουν μέχρι να τελεσιδκήσει η υπόθεση. Γιατί δεν γνωρίζω να υπάρχει καμία συνταγματική, νομοθετική ή άλλου είδους (π.χ. κανονισμός βουλής), πρόβλεψη για κάτι τέτοιο.

Αγαπητέ μου Πρόεδρε, το λέω ευθέως, ο πρόεδρος της βουλής δεν μπορεί να τελεί “εν υπνώσει” ή να βρίσκεται σε “αδράνεια”. Και αν αυτό συμβεί, άραγε πόσο διάστημα θα διαρκέσει; Δύο εβδομάδες, δύο μήνες ή δύο χρόνια; Επίσης, όμως, κατ’ αυτό τον τρόπο δεν ικανοποιείται το παλλαϊκό αίτημα για καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες από τον πολιτικό κόσμο της χώρας. Και εν πάση περιπτώσει, θέτοντας τον εαυτό σου σε αυτή την ιδιότυπη “διαθεσιμότητα”, αισθάνομαι πως υποβιβάζεις έντονα την προσωπικότητά σου και τον θεσμό που εκπροσωπείς. Σε “διαθεσιμότητα” μπορεί να τεθεί ένας υπάλληλος ή ο διορισμένος προϊστάμενος κάποιας υπηρεσίας, αλλά όχι ο πρόεδρος της βουλής, ο τρίτος τη τάξει θεσμικός παράγοντας της Ελλάδας, ο εκλεγμένος από τους 300 εκπροσώπους του λαού!

Έχω την εντύπωσ

Keywords
Τυχαία Θέματα