Σεισμός 7,8 Ρίχτερ συγκλονίζει τον Ισημερινό (video)

Φονικός σεισμός μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σκόρπισε το θάνατο και την καταστροφή στον Ισημερινό.

Ο σεισμός σημειώθηκε ανοικτά των ακτών της χώρας στον Ειρηνικό Ωκεανό, λίγες ώρες μετά το μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην Ιαπωνία, ενώ το τελευταίο 24ωρο ταρακουνήθηκε και το Περού.

Τουλάχιστον 41 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον

ισχυρό σεισμό, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα ο αντιπρόεδρος του Ισημερινού Χόρχε Γκλας, ενώ εξέφρασε τον φόβο ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί.

Η σεισμική δόνηση ήταν η ισχυρότερη που έχει σημειωθεί στον Ισημερινό από το 1979.

Ο πρόεδρος της χώρας που επισκέπτεται το Βατικανό, Ραφαέλ Κορέα κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στη χώρα και κάλεσε τους πολίτες να δείξουν ψυχραιμία.

Προειδοποίηση για τσουνάμι

Οι αρχές έχουν καλέσει τους πολίτες να απομακρυνθούν από τις παραλιακές περιοχές, καθώς υπάρχει κίνδυνος για τσουνάμι.

Οι ζημιές που προκλήθηκαν από τον σεισμό είναι σοβαρές, ιδιαίτερα στις παραλιακές περιοχές στο δυτικό τμήμα της χώρας, που βρίσκονταν κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, όπως και η πόλη Γκουαγιακίλ

Ακόμη δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως περισσότερες λεπτομέρειες για τις ζημιές που προκλήθηκαν στην Γκουαγιακίλ, η οποία αποτελεί έναν πολυσύχναστο σταθμό αναχώρησης των ξένων τουριστών για τα Νησιά Γκαλαπάγκος.

Την ίδια ώρα στην πόλη Μάντα στην Μανάμπι η γενική διεύθυνση πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε το κλείσιμο του αεροδρομίου της πόλης λόγω των «σοβαρών ζημιών που προκλήθηκαν στον πύργο ελέγχου του».

Σεισμός και στο Περού

Λίγες ώρες νωρίτερα σεισμός 7,4 βαθμών σημειώθηκε στο Περού, χωρίς να έχουν αναφερθεί θύματα.

Δείτε βίντεο από τον φονικό σεισμό στον Ισημερινό

Keywords
Τυχαία Θέματα