Σεισμός Εύβοια 26/8: «Δεν είναι σαφές αν ήταν η κύρια δόνηση»

Στον σεισμό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη βόρεια Εύβοια αναφέρθηκε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος μέσω ανάρτησής του. Η σεισμική δόνηση που σημειώθηκε χθες ήταν μεγέθους 4,5 της κλίμακας Ρίχτερ και είχε επίκεντρο περίπου 4,5 χλμ. νοτιοανατολικά των Βασιλικών στην Εύβοια. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 15,4 χλμ.

Όπως τονίζει ο κ Παπαδόπουλος, δεν είναι σαφές αν ο σεισμός που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας 26/8 στη βόρεια Εύβοια, ήταν ο κύριος και ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να φανεί.

Τι λέει ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος για τους μετασεισμούς που σημειώθηκαν στη βόρεια Εύβοια

Εξηγεί ότι έχουν ακολουθήσει περίπου 10 μικρότεροι σεισμοί με μέγιστο μέγεθος 2,3 αλλά «δεν αρκούν για να πούμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε ομαλά εξελισσόμενη μετασεισμική ακολουθία». «Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να το πούμε αυτό. Η γένεση ενός ή περισσότερων σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο του 2,3 και που θα προσεγγίζει το 4, είναι αρκετά πιθανή» λέει τέλος.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανάρτηση του σεισμολόγου:

«Σεισμός στη βορειοανατολική Εύβοια χθες βράδυ, μεγέθους 4,5. Ας δούμε πως πάμε μέχρι τώρα, περίπου 12 ώρες μετά. Ακόμη δεν είναι σαφές αν επρόκειτο για τον κύριο σεισμό. Έχουν ακολουθήσει περίπου 10 μικρότεροι σεισμοί με μέγιστο μέγεθος 2,3 αλλά δεν αρκούν για να πούμε ότι βρισκόμαστε ήδη σε ομαλά εξελισσόμενη μετασεισμική ακολουθία. Χρειαζόμαστε περισσότερο χρόνο για να το πούμε αυτό. Η γένεση ενός ή περισσότερων σεισμών με μέγεθος μεγαλύτερο του 2,3 και που θα προσεγγίζει το 4, είναι αρκετά πιθανή».

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σεισμός Εύβοια 268, Δεν,seismos evvoia 268, den