Σενάρια σχηματισμού κυβέρνησης συντηρητικών-σοσιαλιστών στη Γερμανία

Πλησιάζει η μέρα των εκλογών στη Γερμανία (22/09) και νέα έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το εβδομαδιαίο περιοδικό Στερν, δείχνει πως ενισχύεται το σενάριο ενός «μεγάλου συνασπισμού» υπό την Μέρκελ ανάμεσα σε συντηρητικούς και σιοσιαλιστές.

Οι χριστιανοδημοκράτες και οι χριστιανοκοινωνιστές (CDU/CSU) της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ έχουν μεγάλο προβάδισμα, καθώς παραμένουν

στο 39%, αλλά οι φιλελεύθεροι σύμμαχοί τους στον κυβερνητικό συνασπισμό, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), πέφτουν κατά 1 ποσοστιαία μονάδα, στο 5%, δηλαδή ακριβώς στο όριο που είναι απαραίτητο για να εκλέξουν βουλευτές στο κοινοβούλιο.

Οι σοσιαλδημοκράτες (SPD), παραμένουν στο 25%.

Το κόμμα «Ντι Λίνκε» της ριζοσπαστικής αριστεράς παραμένει στο 10% και οι Πράσινοι παραμένουν κι αυτοί στο χαμηλό επίπεδο του 9%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Forsa.

Έτσι το ινστιτούτο δεν προβλέπει για το βράδυ της Κυριακής πλειοψηφία για το συνασπισμό της δεξιάς (CDU/CSU,FDP), ο οποίος συγκεντρώνει 44%, αλλά ούτε και για τη συμμαχία του SPD και των Πρασίνων, έστω κι αν προσετίθετο σ' αυτή η δύναμη του κόμματος «Ντι Λίνκε», που θα ανέβαζε το σύνολο της αριστεράς στο 44%.

Keywords
Τυχαία Θέματα