«Σήμα κινδύνου» μέσω του EyeOnMe

Το EyeOnMe είναι δωρεάν εφαρμογή (για Android, iOS) που δημιουργήθηκε με στόχο την προστασία του κατόχου της σε περίπτωση απειλής. Πρόκειται για application, που έχει σχεδιαστεί ώστε να κάνει το smartphone ένα ηλεκτρονικό «κουμπί πανικού».

Πατώντας το ο χρήστης του αποστέλλει ειδοποιήσεις σε συγγενείς και φίλους ενημερώνοντας ότι χρειάζεται βοήθεια, ενώ σε επόμενη φάση κοινοποιεί την κατάστασή του στα social media. Συγκεκριμένα, όταν ο χρήστης είναι σε κίνδυνο

ενημερώνει τις επαφές, που έχει ήδη επιλέξει να λαμβάνουν το «σήμα κινδύνου».

Το κουμπί πανικού έχει πενταπλή δράση: στο πρώτο πάτημα, ειδοποιεί προσωπικά φίλους και συγγενείς. Στο δεύτερο, ποστάρει την κατάστασή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter), ενώ στο τρίτο και στο τέταρτο πάτημα ενεργοποιεί την κάμερα και λαμβάνει φωτογραφίες του δράστη ή του περιβάλλοντος στο οποίο βρίσκεται. Στο πέμπτο πάτημα, το φωτογραφικό υλικό δημοσιεύεται στα social media. Όλα τα βήματα περιέχουν λεπτομέρειες, γύρω από τις συντεταγμένες του χρήστη για τον εύκολο εντοπισμό του στον χάρτη.

Η εφαρμογή απενεργοποιείται και ο συναγερμός λήγει κατά την εισαγωγή ενός κωδικού απενεργοποίησης. Αμέσως τα άτομα που έχουν ειδοποιηθεί, λαμβάνουν ένα μήνυμα ότι όλα είναι καλά.

Keywords
Τυχαία Θέματα