Σκίμπε: Η μεταμόρφωση έρχεται πάλι με έναν Γερμανό στον πάγκο της εθνικής

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Του Σωτήρη Τριανταφύλλου

Την εθνική του Ρεχάγκελ θυμίζει η εθνική του Σκίμπε. Ένας Γερμανός ομοσπονδιακός προπονητής είναι αυτός που ανέλαβε και έως τώρα πέτυχε την μεταμόρφωση της ομάδας. Μιας ομάδας που την παρέλαβε σε πολύ κακή κατάσταση και σχεδόν διαλυμένη, όπως το 2001 ο Οτο Ρεχάγκελ, και πάει και πάλι να την κάνει ομάδα, σαν και αυτή που κάποτε έφθασε στην πρώτη θέση της Ευρώπης.

«Δυο χρόνια φάγαμε… ξύλο, δεν θέλουμε άλλο», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε πριν από τον δεύτερο

αγώνα της προκριματικής φάσης του μουντιάλ 2018 με την Κύπρο, ένα ματς που αποτέλεσε και το κρας τεστ για την Εθνική Ελλάδας, όμως πήρε καλό βαθμό ετοιμότητας. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι Γερμανός παρέλαβε καμένη… γη, αφού ο Ρανιέρι διέλυσε τα πάντα, ο Μαρκαριάν δεν μπόρεσε να διορθώσει την κατάσταση και οι ήττες από τα Νησιά Φερόε ακολουθούσαν ως… σφραγίδα αποτυχίας. Όμως, με τις νίκες επί της Κύπρου στο «Γ. Καραϊσκάκης» και επί της Εσθονίας στο Ταλίν οι διεθνείς απέδειξαν ότι γύρισαν οριστικά σελίδα. Πλέον με τον Σκίμπε ο πήχης βρίσκεται ξανά ψηλά και ουδείς πρέπει να ξεχνά και την ιστορική εκτός έδρας νίκη επί της Ολλανδίας στο φιλικό παιχνίδι.

Η Εθνική Ελλάδας με δεύτερο Γερμανό στον πάγκο της θυμίζει εποχές Ρεχάγκελ. Συγκεκριμένα «μετράει» πέντε σερί νίκες και οι τέσσερις εξ αυτών είναι εκτός έδρας με τις Αυστραλία (1-2), Ολλανδία (1-2), Γιβραλτάρ (1-4) και Εσθονία (0-2), ενώ έχει και το τρίποντο με την Κύπρο στο Φάληρο (2-0). Και ο επόμενος αγώνας με τη Βοσνία, στις 13 Νοεμβρίου, αποτελεί μεγάλο στοίχημα, καθώς και οι Φερνάντο Σάντος και Ότο Ρεχάγκελξεκίνησαν με σερί πέντε νικών, όμως δεν μπόρεσαν να νικήσουν στο έκτο.

Ελάχιστοι περίμεναν τέτοια εξέλιξη, όταν ο ο Μίκαελ Σκίμπε αναλάμβανε την ομάδα που έχανε μέχρι και από τα νησιά Φερόε στην έδρα της. Ο Σκίμπε απέδειξε ότι τα απλά πράγματα είναι και τα πιο καλά. Οι παίκτες απέκτησαν την χαμένη τους αυτοπεποίθηση, επειδή γνωρίζουν ότι δεν αδικούνται. Ένα ακόμη συστατικό της επιτυχίας αποτελεί η πειθαρχία.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έγινε και πάλι οικογένεια. Σε αντίθεση με το παρελθόν, για την ακρίβεια στη μετά Σάντος εποχή που ήταν χωρισμένη σε πολλά κομμάτια, κάτι που είχε παραδεχθεί και ο Βασίλης Τοροσίδης. Ορατό είναι και το ξεκαθάρισμα των ρόλων. Ο Σκίμπε απαιτεί από τους παίκτες του να κάνουν ό,τι τους ζητά. Για αυτό και απαίτησε πριν από το 2-0 της Εσθονίας να μην χτυπήσει ο Μήτρογλου το φάουλ, αλλά ο Σταφυλίδης και δικαιώθηκε, καθώς ο δεύτερος «έγραψε» το 2-0 με απευθείας εκτέλεση. «Για τα φάουλ είναι οι Σταφυλίδης και Μπακασέτας, ο Μήτρογλου είναι για τα πέναλτι», δικαιολογήθηκε ο Σκίμπε, άσχετα αν ο νυν παίκτης της Μπενφίκα δεν αντέδρασε καθόλου, αποδεχόμενος την απόφαση του προπονητή του, δείγμα της καλής νοοτροπίας που επικρατεί εντός της ομάδας. Ο Σκίμπε έμαθε γρήγορα το έμψυχο υλικό και βρήκε αξιόπιστες λύσεις, παρά την ατυχία των τραυματισμών. Με την Εσθονία δεν έπαιξαν οι Φορτούνης, Σάμαρης, Τζαβέλλας, ενώ στη διάρκεια του αγώνα αποχώρησαν οι Παπασταθόπουλος, Τοροσίδης λόγω τραυματισμών. Μια χαρά ανταποκρίθηκαν στους ρόλους τους οι Κυριάκος Παπαδόπουλος και Οικονόμου, μετά το ανακάτεμα της τράπουλας από τον Σκίμπε.

Το άρθρο Σκίμπε: Η μεταμόρφωση έρχεται πάλι με έναν Γερμανό στον πάγκο της εθνικής εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα