Σοκ στη Βρετανία! Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή των Εργατικών

Attikipress.gr |Ηλεκτρονική ενημέρωση.

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στη Μεγάλη Βρετανία. Άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι και πυροβόλησε τη βουλευτή του Εργατικού Κόμματος, Τζο Κοξ, στην βιβλιοθήκη Μπίρστολ, κοντά στο Λιντς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από τη Βρετανία η άτυχη γυναίκα βρίσκεται σε νοσοκομείο της περιοχής, ενώ επισήμως δεν έχει γίνει γνωστή η κατάσταση της υγείας της.

Το όπλο έμοιαζε αυτοσχέδιο και ο δράστης και η βουλευτής άρχισαν να παλεύουν

μεταξύ τους ενώ ένας άλλος άνδρας που έσπευσε να τη βοηθήσει δέχθηκε μαχαιριά, σύμφωνα με όσα δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας, Ενώ ο ίδος μάρτυρας σημείωσε, «Ο δράστης πισωπάτησε και την πυροβόλησε δυο φορές».

Οι τελεευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομία έπειτα από ανθρωποκυνηγητό συνέλαβε έναν 52χρονο, χωρίς ωστόσο να έχει ανακοινωθεί επίσημα ότι πρόκειται για τον ένοπλο.

Αυτήκοες μάρτυρες τονίζουν ότι ο ένοπλος την ώρα της επίθεσης φώναζε «Πρώτα η Βρετανία».

Η Τζο Κοξ, ηλικίας 41 ετών, εξελέγη το 2015 στην εκλογική περιφέρεια Μπάτλεϊ και Σπεν και έχει δύο παιδιά. Είναι ιδιαίτερα δραστήρια όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα. Ήταν επικεφαλής της Oxfam και υπέρμαχος της ανάμειξης της Βρετανίας στην Συρία. Στο σημείο του τραγικού περιστατικού βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Την ανησυχία του για το αιματηρό επεισόδιο εξέφρασε ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έγραψε: «Πολύ ανήσυχος για τις αναφορές ότι η Τζο Κοξ έχει τραυματιστεί. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας στην Τζον και την οικογένειά της».

Σύμφωνα με το Sky News μετά τον πυροβολισμό της Κοξ, ο επικεφαλής της καμπάνιας «Leave», και πρώην δήμαρχος του Λονδίνου, Μπόρις Τζόνσον, που τάσσεται υπέρ της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανακοίνωσε πως η καμπάνια διακόπτεται προσωρινά.

Το άρθρο Σοκ στη Βρετανία! Πυροβόλησαν και μαχαίρωσαν βουλευτή των Εργατικών εμφανίστηκε πρώτα στο Alphafreepress.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα